Απάνθρωπη σφαγή ζώων στην Κύπρο

Σοκαριστικό βίντεο με παράνομη σφαγή ζώων, σε νόμιμο σφαγείο της Κύπρου, κάνει τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας οργή και εκθέτοντας την Μεγαλόνησο για τις απάνθρωπες μεθόδους που χρησιμοποιούνται. Το εν λόγω βίντεο με τις φρικιαστικές πρακτικές που εφαρμόζει το προσωπικό του σφαγείου την περίοδο του Πάσχα βρίσκεται ήδη στα χέρια των αρμοδίων.

Η σφαγή με μερική ή καθόλου αναισθητοποίηση των ζώων αποτυπώνεται μέσα από τις εικόνες που λήφθηκαν από τη διεθνή ΜΚΟ Compassion in World Farming μετά από πρόσφατη έρευνα για τη σφαγή ζώων στην Κύπρο. Ο Peter Stevenson, σύμβουλος πολιτικής της οργάνωσης ανέφερε ότι αυτές είναι από τις χειρότερες σκηνές σφαγής ζώων που έχει δει ποτέ. Ο τρόπος σφαγής, τόνισε, είναι τελείως λάθος. « Είναι εμφανές ότι οι νέοι κανόνες της Ε.Ε. για τη σφαγή των ζώων που τέθηκαν σε εφαρμογή το τρέχον έτος αγνοούνται σε μεγάλο βαθμό» . Για μερικά ζώα που είχαν αναισθητοποιηθεί πέρασαν πάνω από τρία λεπτά πριν κόψουν το λαιμό τους. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι είχαν ανακτήσει τις αισθήσεις τους σε αυτό το διάστημα και επομένως σφάχθηκαν έχοντας τις αισθήσεις τους. Τα περισσότερα από τα πρόβατα σφάχθηκαν χωρίς αναισθητοποίηση. Ο Peter Stevenson τόνισε κατηγορηματικά ότι αυτά τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν επειγόντως, αναφέροντας ότι ήδη η Compassion in World Farming έχει στείλει καταγγελία στον Υπουργό Γεωργίας της Κύπρου. «Οι νέοι νόμοι πρέπει να ακολουθούνται πλήρως για να μειωθεί η βάναυση μεταχείριση που προς το παρόν υφίστανται τα ζώα κατά τη σφαγή στην Κύπρο».

Οι σοβαρές παραβιάσεις του ευρωπαϊκού κανονισμού αφήνουν εκτεθειμένες και τις αρμόδιες Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, δεδομένου ότι η όλη διαδικασία της ακινητοποίησης, της αναισθησίας και της σφαγής γίνεται στην παρουσία κτηνιάτρου.

Φρικτά βασανιστήρια
Όπως φαίνεται μέσα από τα πλάνα του βίντεο, πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο,  οι κατσίκες ήταν δεμένες από τα πίσω τους πόδια, και με πλήρεις τις αισθήσεις τους, είχαν ανυψωθεί και κρέμονταν ανάποδα βελάζοντας. Τότε μόνο αναισθητοποίησαν τα ζώα. Είναι παράνομο να ανυψώνονται τα ζώα ενώ έχουν τις αισθήσεις τους. Σε πολλές περιπτώσεις, η αναισθητοποίηση δεν ήταν αποτελεσματική, λόγω της έλλειψης εκπαίδευσης ή/και γνώσης χειρισμού. Στη συνέχεια, ένας υπάλληλος του σφαγείου έκοβε τους λαιμούς των ζώων και αμέσως μετά ένας άλλος άρχιζε να κόβει τα κέρατά τους. Σε αυτό το ελάχιστο χρονικό διάστημα ήταν αδύνατο να είχαν ήδη πεθάνει τα ζώα και προφανώς υπέφεραν και ένιωσαν τεράστιο πόνο.

You might also like