Θερμή υποδοχή επεφύλασσαν οι Ηρακλειώτες στο 8ο Meat Place Tour

Ιδιαίτερα θερμή υποδοχή επιφύλασσαν οι κρεοπώλες του Ηρακλείου στην ομάδα του περιοδικού Meat Place στο πλαίσιο της 8ης εκπαιδευτικής ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Ιουνίου στο Επιμελητήριο της πόλης. Οι Κρητικοί φημίζονται για τη φιλοξενία τους και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους κατά την επίσκεψή των στελεχών του περιοδικού στο όμορφο Ηράκλειο. Έμειναν εντυπωσιασμένοι από την ζεστή και ανθρώπινη αντιμετώπιση, από τις περιποιήσεις και από τη γνήσια κρητική κουλτούρα, η οποία βάζει στην πρώτη θέση τον φιλοξενούμενο και τον κάνει να αισθάνεται «σαν στο σπίτι του». Κατά γενική ομολογία ήταν μια από τις πιο εγκάρδιες φιλοξενίες που θα μείνει αξέχαστη στους ανθρώπους του M.P, οι οποίοι ευχαριστούν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Κρεοπωλών Ηρακλείου και τον πρόεδρο τους κ. Μιχαήλ Μαθιουδάκη.

Ιδιαίτερα θερμή όμως ήταν και η στάση όσων συμμετείχαν στην ημερίδα που διοργάνωσε το περιοδικό. Η πληθώρα των ερωτήσεων, το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων και η εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε μετά τις παρουσιάσεις των ομιλητών είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το 8ο Meat Place Tour.

Η εκδήλωση, όπως και όλες όσες έχουν πραγματοποιηθεί από την αρχή του 2013 σε μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδος, είχε στόχο να ενημερώσει τους συμμετέχοντες για όλες τις νέες νομοθεσίες που αφορούν στα κρεοπωλεία και φέρουν νέα δεδομένα για τους επαγγελματίες παραδοσιακούς κρεοπώλες.Υλοποιήθηκε στην αίθουσα Καστελάκη του Επιμελητηρίου Ν. Ηρακλείου με την ευγενική υποστήριξη και φιλοξενία τόσο του Συνδέσμου Κρεοπωλών Ν. Ηρακλείου όσο και του Επιμελητηρίου.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι κ.κ. Θεόδωρος Δημητριάδης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας o.mind Creatives και εκδότης του περιοδικού Meat Place, Μιχαήλ Μαθιουδάκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών Ν. Ηρακλείου, Θωμάς Φορτετσανάκης, αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γεώργιος Μαρής, ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη.

Το πρώτο μέρος της ημερίδας άνοιξε ο καθηγητής Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ. κ. Ιωάννης Αμβροσιάδης, ο οποίος παρουσίασε τις απαιτήσεις που φέρει ο νέος Κώδικας Τροφίμων για τα κρεοπωλεία και τις βιομηχανίες. Στη συνέχεια ο κ. Νίκος Κασαλιάς, κτηνίατρος-μικροβιολόγος, Διευθυντής του ΣΠΑΚΒΕ αναφέρθηκε στις νέες Αγορανομικές και Υγειονομικές Διατάξεις για τα κρεοπωλεία και στα νέα δεδομένα για τη λιανική πώληση κρέατος.

Στο β΄μέρος που είχε τίτλο «Το παραδοσιακό κρεοπωλείο του μέλλοντος και η προοπτική του κλάδου των κρεοπωλών οι εταιρείες-χορηγοί της ημερίδας είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για τον εκσυγχρονισμό των παραδοσιακών κρεοπωλείων.

Ο κ. Σωτήρης Ράγκος, υπεύθυνος τμήματος πωλήσεων της εταιρείας Bizerba Hellas ανέπτυξε τις νέες προτάσεις της για το παραδοσιακό κρεοπωλείο και πώς αυτό μπορεί να έρθει πιο κοντά στο σύγχρονο καταναλωτή, ο κ. Ντίνος Μάτσος, υπεύθυνος Πωλήσεων της εταιρείας Multivac παρουσίασε το θέμα «Συσκευασία κρέατος: Τεχνολογία και εφαρμογές» και ο κ. Γιώργος Κακαβάς, γενικός διευθυντής της εταιρείας Biztec computer science innovations παρουσίασε τις ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής για την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των κρεοπωλείων. Τέλος, ο κ. Νίκος Κασαλιάς, εκ μέρους των εταιρειών SCG και FTS μίλησε για την «Ελεγχόμενη ποιοτική διαδρομή του Ελληνικού κρέατος, ένα πρότυπο το οποίο ενώνει τον πρωτογενή τομέα με το πιάτο του καταναλωτή.

Επίσης παρουσίασε μια λεπτομερή έρευνα για την κατανάλωση αλλαντικών στην Ελλάδα.

Οι παρουσιάσεις δημιούργησαν ερωτήσεις στους συμμετέχοντες. Οι κρεοπώλες του Ηρακλείου έθεσαν τις απορίες, τους προβληματισμούς τους και τα ερωτήματά τους για τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στο χώρο της δουλειάς τους αλλά έδειξαν και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους τρόπους εκσυγχρονισμού των επιχειρήσεων τους θέτοντας ερωτήματα στους εκπροσώπους των εταιρειών Bizerba Hellas, Multivac, Biztec, SCG και FTS.

Το περιοδικό Meat Place ευχαριστεί θερμά όλους όσους εργάστηκαν για την πραγματοποίηση και όσους συμμετείχαν στην 8η εκπαιδευτική ημερίδα, την Περιφέρεια για την παρουσία της, το Επιμελητήριο Ηρακλείου για την υποστήριξή του και την παραχώρηση της αίθουσας, το Σύνδεσμο Κρεοπωλών Ηρακλείου για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία, καθώς και τις εταιρείες – χορηγούς της ημερίδας ΑΝΕΚ Superfast, Mercedes-Benz, Bizerba Hellas, Multivac, Biztec, Ktisissol Group, SCG, FTS και Φραγκούλης για την έμπρακτη στήριξή τους.

You might also like