Η Κίνα εξαιρεί από προϊόντα των ΗΠΑ σόγια και χοιρινό κρέας από πρόσθετους δασμούς

Η Κίνα είναι μια τεράστια αγορά και η εισαγωγή αμερικανικών αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας έχει μεγάλες προοπτικές. Σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις κινέζων αξιωματούχων λοιπόν, η επιτροπή δασμών του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας θα εξαιρέσει συγκεκριμένα αγροτικά προϊόντα -ανάμεσα τους η σόγια και το χοιρινό κρέας- από τους πρόσθετους δασμούς που έχει επιβάλει σε προϊόντα προερχόμενα από τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο του μεταξύ τους εμπορικού πολέμου.

Σύμφωνα με πηγές τις Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων και το υπουργείο Εμπορίου, η Κίνα τάσσεται υπέρ της αγοράς από εγχώριες εταιρίες μιας συγκριμένης ποσότητας αμερικανικών αγροτικών προϊόντων, σύμφωνα με τους κανόνες της αγοράς και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).

Το άνοιγμα αυτό έγινε μετά την απόφαση ΗΠΑ να προχωρήσουν σε προσαρμογές στους πρόσθετους δασμούς που θα επιβληθούν σε κινεζικά προϊόντα την 1η Οκτωβρίου. Η Κίνα ευελπιστεί ότι οι ΗΠΑ θα τηρήσουν το λόγο τους, θα καταγράψουν πρόοδο στις δεσμεύσεις τους και θα δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες για διμερή συνεργασία στον αγροτικό τομέα, δήλωσαν οι ίδιες πηγές.

You might also like