Ένα animation για παιδιά με τις βασικές έννοιες του προγράμματος Signed by Nature

Ποιοί είναι οι κηπουροί της φύσης; Ποιοί βοηθούν στην πρόληψη των πυρκαγιών; Μπορεί η παραγωγή κρέατος να προστατεύει το περιβάλλον; Σε αυτά και πολύ περισσότερα ερωτήματα δίνει απαντήσεις το βίντεο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος (ΕΔΟΚ) για την αειφόρο αιγοτροφία και προβατοτροφία στο πλαίσιο του προγράμματος Signed by Nature. Το εκπαιδευτικό βίντεο απευθύνεται σε παιδιά και αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για γονείς και εκπαιδευτικούς, καθώς χρησιμοποιεί απλή γλώσσα για να εξηγήσει  σύνθετους, άλλα άκρως επίκαιρους όρους όπως η βιώσιμη ανάπτυξη, η αειφορία και η εκτατική κτηνοτροφία.

Παράλληλα, το βίντεο περιγράφει με απλό και κατανοητό τρόπο τον «κύκλο της ζωής», δηλαδή τη διασύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στη βιώσιμη αιγοπροβατοτροφία και  στη διατήρηση του περιβάλλοντος, των παραδόσεων, του πολιτισμού και της ελληνικής υπαίθρου.

Στόχος της ΕΔΟΚ, μέσω αυτής της πρωτοβουλίας του Signed by Nature, είναι τα παιδιά, οι αυριανοί πολίτες που κρατούν τις αποφάσεις του μέλλοντος στα χέρια τους, να έχουν εγκαίρως ολοκληρωμένη ενημέρωση για τους κρίκους αυτής της πολύτιμης  αλλά και εύθραυστης αλυσίδας, που αν σπάσει θα έχει συνέπειες στο περιβάλλον και τη ζωή  μας.

Με «όπλο» το ενημερωτικό βίντεο της ΕΔΟΚ, που συνοδεύεται και από σχετικό έντυπο, γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να κατανοήσουν την αξία της βιώσιμης παραγωγής κρέατος και να προσεγγίσουν τις έννοιες της κτηνοτροφίας και της αειφορίας, έτσι ώστε να μην παρασύρονται σε εύκολα συμπεράσματα.

Το βίντεο μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα της ΕΔΟΚ: https://edokhellas.com/2020/04/21/%ce%b1%ce%b5%ce%b9%cf%86%cf%8c%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%b1%ce%b9%ce%b3%ce%bf%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b2%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4/

ή στο κανάλι του Signed by Nature στο YouTube:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=FaVgF2AO7uk&feature=emb_logo

You might also like