ΠΟΚΚ: Συνάντηση με την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στις Σέρρες

Το Σάββατο 13 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ), συνάντηση με την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Φωτεινή Αραμπατζή.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες στο πολιτικό γραφείο της υφυπουργού παρουσία του κτηνιάτρου και συμβούλου της κ. Χάρη Θεοχαρίδη, ενώ την ΠΟΚΚ εκπροσώπησαν ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας, Σάββας Κεσίδης, ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων, Νίκος Μπαλαμπανίδης, ο πρόεδρος του Σωματείου Σερρών, Θεοφάνης Καμπούρης και η ταμίας του ομώνυμου σωματείου, Διαλεχτή Παυλάκη.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το φλέγον ζήτημα της καταχώρησης σε κιλά των αποθεμάτων νωπών και κατεψυγμένων προϊόντων κρέατος -σύμφωνα με το άρθρο 6 του ν.4682/2020- όπου οι εκπρόσωποι της ΠΟΚΚ παρουσίασαν με τεκμηριωμένα στοιχεία τη δυσλειτουργία που προξένησε η εν λόγω εφαρμογή στο κλάδο των παραδοσιακών κρεοπωλών την περίοδο του Πάσχα.

Σύμφωνα με τα όσα κοινοποίησε η ΠΟΚΚ στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, έγιναν κατανοητά τα προβλήματα που προκλήθηκαν -μεσούσης μάλιστα της πανδημίας του κορονοιού- και σχηματίστηκε η αντίληψη πως θα επανεξεταστούν τα μέτρα που ταλάνισαν τον κλάδο. Εξαιτίας δε, του ότι τα θέματα είναι πολλά και ποικίλα, υπήρξε δέσμευση για μια νέα συνάντηση, ώστε από κοινού με το υπουργείο να βρεθούν λύσεις τόσο στα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο, όσο και να ακουστούν οι προτάσεις εκείνες, που θα επιφέρουν την εξυγίανση του χώρου της εμπορίας κρέατος.

 

You might also like