Κ. Μπαγινέτας: «Με τη ψήφιση των κανονισμών από το Ευρωκοινοβούλιο ολοκληρώθηκε η μεταρρύθμιση της νέας ΚΑΠ 2013-2027»

«Χαιρετίζουμε την ψήφιση των κανονισμών και από το τρίτο θεσμικό όργανο της ΕΕ, το Ευρωκοινοβούλιο, με το οποίο ολοκληρώνεται η βασική νομοθεσία που αφορά στη μεταρρύθμιση της νέας ΚΑΠ 2023-2027» δήλωσε ο Γ.Γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Μπαγινέτας, με αφορμή την ψήφιση και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των τριών κανονισμών της νέας ΚΑΠ 2023-2027.

Ο κ. Μπαγινέτας σημείωσε ότι «αναμένουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα και τη δευτερογενή σχετική νομοθεσία την οποία θα λάβουμε υπόψη για την ολοκλήρωση του Στρατηγικού μας Σχεδίου το οποίο και θα καταθέσουμε προς έγκριση έως το τέλος Δεκεμβρίου».

Επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το ΥπΑΑΤ από την πλευρά του «θα συνεχίσει, όπως έκανε μέχρι τώρα, να διαβουλεύεται με όλους τους ενδιαφερομένους και να συγκεντρώνει απόψεις και παρατηρήσεις. Για τα σημεία που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα όπως οι ορισμοί, τα οικολογικά σχήματα και τα καθεστώτα των συνδεμένων ενισχύσεων, τα οποία και αποτελούν πρόταση του Συμβούλου για το Στρατηγικό Σχέδιο, αναμένουμε επιπλέον προτάσεις και παρατηρήσεις από τους ενδιαφερόμενους φορείς και εκπροσώπους τους».

Όπως δήλωσε ο κ. Μπαγινέτας «τη Δευτέρα έγινε η 11η Συνδιάσκεψη στη Ρόδο για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Παρασκευή θα γίνει η 12η στα Γιάννενα για την Περιφέρεια Ηπείρου και ολοκληρώνουμε τις συνδιασκέψεις με την 13η που θα γίνει στη Λαμία για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος» και πρόσθεσε ότι στη «συνέχεια θα γίνει ενημέρωση της αρμόδιας Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου του Κοινοβουλίου και μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου το κείμενο του Στρατηγικού μας Σχεδίου θα είναι σε εθνική διαβούλευση, ώστε κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να καταθέσει τις προτάσεις του».

You might also like