KASALIAS FOOD INDUSTRY CONSULTANTS: Παρουσίαση και οργανοληπτική αξιολόγηση παρασκευασμάτων και αλλαντικών από πρόβειο κρέας

Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, στο εστιατόριο «Μπακάλ», υπό την διεύθυνση των κυρίων Ν. και Κ. Κοκκινοπλίτη, στο πλαίσιο του προγράμματος «GReQuM» (Greek Quality Meat), διοργανώθηκε από την εταιρία «Kasalias Food Industry Consultants», παρουσίαση και οργανοληπτική αξιολόγηση από επαγγελματίες του χώρου, παρασκευασμάτων και αλλαντικών από πρόβειο κρέας.

Σκοπός της εκδήλωσης -πέραν της αξιολόγησης- ήταν και η καταγραφή της γνώμης των ειδικών για το αν τα προϊόντα αυτά, έχουν χώρο στην αγορά της εστίασης, καθώς επίσης και η εκτίμηση της επιθυμητής τιμής κτήσης.

 

 

Το πρόγραμμα «GReQuM» εκπονείτε από την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αφορά την έρευνα της ποιότητας και τις δυνατότητες ανάπτυξης της αγοράς του ελληνικού πρόβειου κρέατος. Το πρόγραμμα αυτό -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει την τυποποίηση, με την δημιουργία οδηγού κοπών, του κρέατος και την παραγωγή καινοτόμων παρασκευασμάτων, όπως επίσης και μελέτες σκοπιμότητας για τις επιχειρήσεις που θα αποφασίσουν να ασχοληθούν.

 

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν chefs, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης, διανομείς, από το ΑΠΘ οι καθηγητές κ.κ. Γ. Αρσένος, Ι. Αμβροσιάδης, Ε. Οικονόμου, Ι. Μπόσης, Θ. Καλλίτσης, από το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ο κ. Ι. Σκούφος και η κα. Α. Τζώρα, από το διεθνές πανεπιστήμιο ο κ. Α. Λυμπερόπουλος και αρκετά ακόμα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Τα προϊόντα που παρουσιάστηκαν ήταν γύρος, burger, κεμπαπάκια, καπνιστά spare ribs, καβουρμάς, σκαλοπίνια, σουβλάκια, ταλιάτα, λουκάνικα (πικάντικα, με φέτα, τζατζίκι και πολίτικο), προσούτο, ζαμπόν και σαλάμι αέρος.

 

You might also like