fbpx

ΠΟΚΚ: Συνεδρίασε το νέο 25μελές Διοικητικό Συμβούλιο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, μέσω τηλεδιάσκεψης, η συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος 25μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ), την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.

Η έναρξη των διαδικασιών είχε ως αφετηρία το καλωσόρισμα των νεοεκλεγέντων μελών και ευχές προς το ανανεωμένο 25μελές, για μια γόνιμη και παραγωγική θητεία επ’ ωφέλειά όλων. Κατόπιν, μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο, συζητήθηκαν τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την Ομοσπονδία και ελήφθησαν αποφάσεις επ’ αυτών.

Χαρακτηριστικά:

  1. Πραγματοποιήθηκε εκτενής ανάλυση της οικονομικής κατάστασης της ΠΟΚΚ και παρουσιάστηκε ένα σύνολο προγραμματισμένων και συντονισμένων ενεργειών βάσει των οποίων θα αυξηθούν οι εισροές από τις ετήσιες υποχρεώσεις των μελών, καθώς και από καινούργια προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης. Παράλληλα, κατατέθηκαν προτάσεις για τη βελτίωση της εικόνας των λειτουργικών εξόδων του γραφείου.
  2. Συζητήθηκε το θέμα της παραίτησης μέλους του νεοεκλεγέντος ΔΣ της ΠΟΚΚ και ακολούθησε διάλογος μεταξύ αυτών που αποδέχονταν την παραίτηση με αυτούς που δεν ήθελαν να κάνουν δεκτή τη παραίτησή του. Μέσα από ανταλλαγή προτάσεων και θέσεων/απόψεων τέθηκε και αποφασίστηκε πλειοψηφικά η παραίτηση του συγκεκριμένου μέλους.
  3. Ανταλλάχθηκαν απόψεις για την αντιμετώπιση του «αθέμιτου ανταγωνισμού» εν μέσω της εορταστικής περιόδου και προτάθηκαν τρόποι αντιμετώπισής του, συμπεριλαμβανομένης της απευθείας ενημέρωσης του καταναλωτή από τους καταστηματάρχες του κλάδου. Δηλαδή, το να πληροφορηθεί ο «Φίλος Καταναλωτής» πως ο «Παραδοσιακός Κρεοπώλης» της γειτονιάς του, ως ο ενδιάμεσος κρίκος της εφοδιαστικής αλυσίδας, μεριμνά αφενός να του προσφέρει ποιοτικά και εκλεκτά προϊόντα και αφετέρου να φρονεί για τη συγκράτηση των τιμών.
  4. Τέθηκε το θέμα της αντικατάστασης υπαλλήλου στην γραμματειακή υποστήριξη της Ομοσπονδίας και δρομολογήθηκαν μια σειρά ενεργειών που θα οδηγήσουν στην εύρυθμη λειτουργία της ΠΟΚΚ.
  5. Ενημερώθηκε το Σώμα για την ενεργοποίηση του προγράμματος «Πιστοποίησης των εργαζομένων στο κρεοπωλείο» και έγινε μνεία, για τα οφέλη που θα αρχίσουν να αποκομίζουν τα μέλη της Ομοσπονδίας μέσω της απόκτησης της πιστοποίησης υπό την αιγίδα της ΠΟΚΚ, πάντα με γνώμονα το συμφέρον του καταναλωτή και του κλάδου των κρεοπωλών.
  6. Έγινε αναφορά στη διαδικτυακή αναβάθμιση της ενεργής πλέον ιστοσελίδας της ΠΟΚΚ στην οποία θα εμπεριέχονται τα τεκταινόμενα της Ομοσπονδίας και όπου έχουν ήδη αρχίσει ήδη να καταχωρούνται ανακοινώσεις, σχετική νομοθεσία, επικοινωνία με φορείς και λοιπά στοιχεία που αφορούν τα μέλη της. Συζητήθηκε η πρόταση «περί μεθόδων προσέλκυσης μελών» για την οποία διαπιστώθηκε πως μέσω ανταλλαγής απόψεων και κινήσεις marketing θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κατόπιν, έγινε λόγος για το «διευρυμένο ωράριο των καταστημάτων» και αποφασίστηκε, πως για την αντιμετώπιση του εν λόγω φαινομένου θα πραγματοποιηθούν κινήσεις προς το υπουργείο Ανάπτυξης και όπου αλλού απαιτηθεί.

Τέλος και εκτός ημερήσιας διάταξης, συζητήθηκε η πρόταση εταιρείας κινητής τηλεφωνίας για αναβάθμιση των υπηρεσιών, επαγγελματικού ενδιαφέροντος και Πανελλαδικής εμβέλειας.

Ο πρωτόγνωρος τρόπος της πρώτης συνεδρίασης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΚΚ σηματοδοτεί μια νέα εποχή μέσω της τεχνολογίας, κέντρισε  το ενδιαφέρον όλων και ενδυνάμωσε τους δεσμούς μεταξύ των μελών, κάνοντας πράξη το σύνθημά μας «η ισχύς εν τη ενώσει».

Κλείνοντας, εν όψει της εορταστικής περιόδου, ανταλλάχθηκαν ευχές μεταξύ των μελών για «Καλά Χριστούγεννα» με υγεία, καλές δουλειές και μια «Χαρούμενη και Δημιουργική Χρονιά» για όλους.

You might also like