Κλουβιά σύλληψης αγριογούρουνων με αυτόματο κλείσιμο για την απομάκρυνσή τους από αστικές περιοχές

Έξι κλουβιά σύλληψης αγριογούρουνων με αυτόματο κλείσιμο χρησιμοποιούνται από τις υπηρεσίες του δασαρχείου Θεσσαλονίκης για τη σύλληψή τους και τη μεταφορά τους σε άλλες περιοχές, με οχήματα ειδικά προσαρμοσμένα για τον σκοπό αυτό, όπως επισήμανε η εκπρόσωπος του δασαρχείου Θεσσαλονίκης Φιλοθέη Μελά, μιλώντας στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

«Το φαινόμενο της εμφάνισης αγριογούρουνων εντάθηκε πέρσι τέτοιον καιρό, δηλαδή κατά την περίοδο του Πάσχα. Με αφορμή την εμφάνιση των αγριογούρουνων, δεδομένου ότι δεν είχαμε εξοπλισμό, κάναμε τις κατάλληλες διαδικασίες. Αυτή τη στιγμή έχουμε έξι κλουβιά σύλληψης αγριογούρουνων με αυτόματο κλείσιμο και έχουμε αποκτήσει πολλή εμπειρία», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα σημείωσε ότι τα αγριογούρουνα εντοπίζονται και συλλαμβάνονται κυρίως στα διοικητικά όρια του Δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη, στο Πανόραμα, ωστόσο υπάρχουν φαινόμενα εμφάνισής τους και στην Πολίχνη και στο άλσος Συκεών.

«Είναι “κοσμοπολίτικα” τα αγριογούρουνα του νομού μας. Πριν από δυο εβδομάδες πιάσαμε άλλα δύο. Κάνουμε ό,τι μπορούμε. Συνδράμουμε αμέσως, έχουμε άμεση επικοινωνία, τα οχήματά μας τα προσαρμόσαμε ανάλογα για τη μεταφορά των κλουβιών με τα αγριογούρουνα και τα ζώα μεταφέρονται σε άλλες περιοχές κατόπιν συνεννόησης με τις κατά τόπους δασικές υπηρεσίες», πρόσθεσε.

Στο θέμα αναφέρθηκε, κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου, και ο υπεύθυνος του γραφείου πολιτικής προστασίας του Δήμου Καλαμαριάς Χρυσόστομος Γιώτης, ο οποίος εκτίμησε ότι το καλοκαίρι, επειδή η ανθρώπινη παρουσία αυξάνεται στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, τα αγριογούρουνα φεύγουν από εκεί, περνούν από την Περιφερειακή τάφρο και ακολουθώντας την ακτή φτάνουν στο στρατόπεδο Κόδρα.

You might also like