ΒΟVILLAGE: Σεμινάρια κοπής και αξιοποίησης στην Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος της Αθήνας

Έχοντας ως κεντρικό άξονα και στόχο την ανάδειξη της δεξιοτεχνίας και της τεχνογνωσίας του Κρεοτέχνη για την προβολή του επαγγέλματος και του Artisanat, η Bovillage, εκπροσωπώντας το γαλλικό βόειο κρέας υψηλής ποιότητας, πραγματοποίησε δυο σεμινάρια στην Κρατική Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος της Αθήνας στις 7 και 8 Ιουνίου.

Τα σεμινάρια εντάσσονται σ’ ένα συνολικό πρόγραμμα εκπαίδευσης που πραγματοποιεί η Bovillage για τους σπουδαστές των Σχολών Κρεοπωλών στην Ελλάδα και πλαισιώνονται από τους καταξιωμένους Bovillage Ambassadors.

Προτεραιότητα η ανάδειξη της τεχνογνωσίας του Κρεοτέχνη

Με εισηγητές τους Κρεοτέχνες και Bovillage Ambassadors Δημήτρη Χατζημιχάλη, Αντώνη Καραμαλέγκο, Θεόδωρο Ρούσσο και Βασίλη Ντεληφιλλιπίδη, η Bovillage παρουσίασε τις βασικές της εγγενείς αξίες, όπως είναι: Η Παραδοσιακή εκτροφή, η Φυτική διατροφή των ζώων, η Ιχνηλασιμότητα, οι Έλεγχοι και φυσικά η Γαλλική Κοπή. Μία αρχέγονη, πολιτιστικής σημασίας κληρονομιά – τεχνογνωσία, που αξιοποιεί το 95% του βόειου σφάγιου, προσδίδοντας αξία και βέλτιστη απόδοση, ακόμη και σε λιγότερα γνωστά κομμάτια. Η λέξη «εξευγενισμός» εξάλλου, αποδεικνύει αυτή τη βούληση και δέσμευση του γαλλικού κλάδου, προχωρώντας σε δεύτερες, αλλά και τρίτες μικρό-κοπές, ακόμη πιο elaborated, με στόχο ένα παρασκεύασμα που αποκτά προστιθέμενη αξία στα χέρια του Artisan Kρεοτέχνη.


Τα στοιχεία αυτά, μαζί με μοναδικές δημιουργίες, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι σπουδαστές της συγκεκριμένης Σχολής το διήμερο των σεμιναρίων, με τη μοναδική συμβολή των Bovillage Ambassadors.

Πλούσιες οι εντυπώσεις από την επίσκεψη στην ΕNSMV στο Παρίσι

Στο πλαίσιο των σεμιναρίων αυτών, η ομάδα των Bovillage Ambassadors είχε την ευκαιρία να μεταφέρει τις εντυπώσεις της από το πρόσφατο ταξίδι στο Παρίσι και την επίσκεψη στην Κρατική Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος ENSMV, όπου οι Ambassadors συμμετείχαν σε ειδικά διαμορφωμένο αποκλειστικά γι’ αυτούς ατελιέ παρασκευασμάτων υπό τις οδηγίες του καταξιωμένου Meilleur Ouvrier de France (MOF) και εκπαιδευτή της Σχολής, Xavier Cavagnac.

Η ENSMV συνεργάζεται στενά και εντάσσεται στη Γαλλική Συνομοσπονδία Κρεοπωλών Γαλλίας CFBCT. Οι απόφοιτοί της προορίζονται αποκλειστικά για τον κλάδο του Artisanat, του παραδοσιακού κρεοπωλείου.

Μείνετε συντονισμένοι στο Facebook και στο Instagram Bovillage Greece, αλλά και στο www.bovillage.eu γιατί τα σεμινάρια της Bovillage με τους μοναδικούς Ambassadors συνεχίζονται από Σεπτέμβριο.

You might also like