ΠΟΚΚ: Συνεδρίασε το 25μελές Διοικητικό Συμβούλιο

Πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, η συνεδρίαση του 25μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΚΚ, πραγματοποιήθηκε εποικοδομητικός διάλογος, κατά τον οποίο συζητήθηκαν διεξοδικά τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την Ομοσπονδία και ελήφθησαν αποφάσεις επ’ αυτών.

Σύμφωνα λοιπόν, με την ανακοίνωση της ΠΟΚΚ:

  1. Πραγματοποιήθηκε εκτενής ανάλυση της οικονομικής κατάστασης της ΠΟΚΚ και παρουσιάστηκε ένα σύνολο προγραμματισμένων και συντονισμένων ενεργειών βάσει του οποίου θ’ αυξηθούν οι εισροές της Ομοσπονδίας. Παράλληλα κατατέθηκαν προτάσεις οι οποίες θα βελτιώσουν τα έσοδα της ΠΟΚΚ και θα καταστήσουν λειτουργικό το χώρο της Ομοσπονδίας.
  2. Συζητήθηκε το θέμα της επιμήκυνσης του ωραρίου από κάποια καταστήματα τροφίμων και προτάθηκαν/υποδείχθηκαν οι ενέργειες/κινήσεις που πρέπει να προβούν τα κατά τόπους Σωματεία/Ενώσεις-Μέλη, προκειμένου να δοθεί λύση στο εν λόγω ακανθώδες θέμα.
  3. Αντηλλάγησαν απόψεις για την τυποποίηση προϊόντων σε κενό αέρος, εντοπίστηκαν οι διαφορές, δηλαδή το πως ερμηνεύουν οι διάφορες υπηρεσίες τη διεργασία αυτή και πως τα μέλη της ΠΟΚΚ και καθορίστηκαν οι περαιτέρω ενέργειες της Ομοσπονδίας μας.
  4. Ενημερώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο για τις κινήσεις της ΠΟΚΚ όπως η επιστολή δυσαρέσκειας σε φορείς για το «food pass», τις νέο-αναδυόμενες κινήσεις που προοδευτικά ξεπροβάλλουν στη χώρα μας και άπτονται του χώρου του κρέατος, καθώς και η συμμετοχή της Ομοσπονδίας μας στη νέα Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος και Κτηνοτροφίας (ΕΔΟΤΟΚΚ). Για όλα τα ανωτέρω και με συντριπτική πλειοψηφία ελήφθησαν αποφάσεις για τις κινήσεις της Ομοσπονδίας μας από αύριο και έως το τέλος του έτους.

Συμπερασματικά, η συνεδρίαση του 25μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΚΚ στη Θεσσαλονίκη κέρδισε την προσοχή και το ενδιαφέρον όλων, με τα όσα σημαντικά ειπώθηκαν σ’ αυτήν, ενδυναμώνοντας έτσι, τους δεσμούς μεταξύ των μελών και εφαρμόζοντας στην πράξη το σύνθημά της ΠΟΚΚ: «Η Ισχύς εν τη Ενώσει».

You might also like