ΕΖΕ: Ολοκλήρωση των εργασιών του 36ου Επιστημονικού Συνεδρίου στο Αγρίνιο

Πραγματοποιήθηκε στις 5 με 7 Οκτωβρίου, το 36ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας (ΕΖΕ) που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Αγρίνιο.

Η Ελληνική Ζωοτεχνική Εταιρεία ολοκλήρωσε μ’ επιτυχία τις εργασίες και του φετινού της Συνεδρίου που είχε τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συνδιοργανώθηκε με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους Δήμους Αγρινίου και Αμφιλοχίας.

Σκοπός του Συνεδρίου ήταν η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της ερευνητικής δραστηριότητας και η ενημέρωση του επιστημονικού γεωτεχνικού δυναμικού της Χώρας και κάθε ενδιαφερομένου για τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις σε θέματα Ζωικής Παραγωγής.

Παρουσιάστηκαν, συνολικά 5 εισηγήσεις γενικού κτηνοτροφικού ενδιαφέροντος από διακεκριμένους ομιλητές, καθώς και 39 πρωτότυπες επιστημονικές ανακοινώσεις από νέους, κυρίως επιστήμονες-ερευνητές, στις θεματικές ενότητες:

1) Εκτροφή – Γενετική

2) Ηθολογία – Ποιότητα προϊόντων – Υδατοκαλλιέργειες

3) Διατροφή

4) Υγιεινή – Ευζωία

Η απήχηση του Συνεδρίου ήταν μεγάλη στην επιστημονική κοινότητα, καθώς το παρακολούθησαν περισσότεροι από 250 σύνεδροι απ’ όλη την Ελλάδα που είχαν την ευκαιρία ταυτόχρονα, για διά ζώσης συναντήσεις, επαγγελματικές, αλλά και κοινωνικές επαφές έπειτα από δυόμιση χρόνια.

 

Παράλληλες εκδηλώσεις

Οι πρωτότυπες παράλληλες εκδηλώσεις του 36ου Συνεδρίου της ΕΖΕ είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προσελκύοντας το κοινό.

Συγκεκριμένα, οι Σύνεδροι είχαν τη ευκαιρία να περιηγηθούν στην Έκθεση φωτογραφίας, με θέμα: «Ο Κύκλος του Μαλλιού του Προβάτου», καθώς και να ενημερωθούν για τις σύγχρονες τάσεις στην παραγωγή μάλλινων χειροτεχνημάτων μέσα από την Έκθεση προϊόντων από μαλλί προβάτων εγχώριων φυλών.

Επιπλέον το απόγευμα της δεύτερης ημέρας του Συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη 100 Συνέδρων στο Περδικάκι Βάλτου, περιοχή με ξεχωριστό φυσικό κάλλος. Η εκδρομή είχε βιωματικό χαρακτήρα, καθώς οι Σύνεδροι επισκέφτηκαν εκμεταλλεύσεις βοοειδών Βραχυκερατικής φυλής και ίππων Πίνδου, συνομίλησαν απευθείας με τους εκτροφείς και γεύτηκαν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα. Παρουσιάστηκαν επιπλέον και δύο εισηγήσεις γενικού ενδιαφέροντος σχετικά με την εκτροφή της Βραχυκερατικής φυλής Βοοειδών.

Τέλος, το 37ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην ακριτική Ορεστιάδα τον Οκτώβριο 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με το 36ο Συνέδριο, μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

You might also like