Στην Ολλανδία η 1η δημόσια γευσιγνωσία καλλιεργημένου κρέατος στην ΕΕ

Με υβριδικά λουκάνικα χοιρινού κρέατος – Από την startup, Meatable

Την πρώτη δημόσια εκδήλωση γευσιγνωσίας για καλλιεργούμενο κρέας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φιλοξένησε η ολλανδική startup καλλιέργειας χοιρινού κρέατος, Meatable. Η εν λόγω δοκιμή κατέστη δυνατή μετά από έγκριση από τη νεοσύστατη επιτροπή αξιολόγησης ασφάλειας στην Ολλανδία και έρχεται πριν από την κυκλοφορία του στα εστιατόρια της Σιγκαπούρης αργότερα φέτος.

Η εταιρεία Meatable παρουσίασε τα υβριδικά λουκάνικα χοιρινού κρέατος σε σεφ, δημοσιογράφους, ενδιαφερόμενους φορείς της βιομηχανίας και δημόσιους αξιωματούχους.

Η δημόσια γευσιγνωσία, που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά της γραφεία 3.300 τ.μ. στο Bio Science Park στο Leiden, συγκέντρωσε τον σεφ με δύο αστέρια Michelin, Ron Blaauw, τον Ολλανδό πρίγκιπα Constantijn van Oranje Techleap, καθώς και την ιδρύτρια της RESPECTfarms, Ira van Eelen, που είναι κόρη του Willem van Eelen, ο οποίος θεωρείται ο «πατέρας» του καλλιεργούμενου κρέατος.

 

γευσιγνωσία καλλιεργημένου κρέατος

 

Εν αναμονή του λανσαρίσματος στη Σιγκαπούρη

Στόχος της Meatable είναι να εκμεταλλευθεί τα σχόλια από την εκδήλωση για να βελτιστοποιήσει το προϊόν της, καθώς αναμένει την έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές για την είσοδο στην αγορά, ξεκινώντας από τη Σιγκαπούρη αργότερα φέτος. Η startup έχει ήδη πραγματοποιήσει δύο εκδηλώσεις γευσιγνωσίας στην πόλη-κράτος και θα κυκλοφορήσει τα καλλιεργημένα χοιρινά λουκάνικά της σε επιλεγμένα εστιατόρια, παίρνοντας το πράσινο φως από την Υπηρεσία Τροφίμων της Σιγκαπούρης.

Η εκδήλωση έρχεται αφότου η ολλανδική κυβέρνηση είχε εισαγάγει τον Ιούλιο, έναν Κώδικα Πρακτικής για να εγκρίνει τις γευσιγνωσίες καλλιεργούμενου κρέατος και θαλασσινών. Η Meatable ήταν η πρώτη εταιρεία που υπέβαλε φάκελο στην ομάδα εμπειρογνωμόνων που εγκαταστάθηκε από το Ίδρυμα Cellular Agriculture Netherlands τον Ιανουάριο.

Σημειώνεται πως το χοιρινό λουκάνικο Meatable είναι ένα υβριδικό προϊόν κρέατος που συνδυάζει ζωικά κύτταρα με φυτικά συστατικά. Βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη και κάθε δοκιμή θα ενημερώνει το τελικό προϊόν. Το λουκάνικο που παρουσιάστηκε στη δοκιμή περιείχε 28% καλλιεργημένο χοιρινό λίπος.

 

γευσιγνωσία καλλιεργημένου κρέατος

 

 

You might also like