Θεσσαλία: Μέσα Ιουλίου οι αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς κτηνοτρόφους

Για τους πληγέντες από τη θεομηνία «Ντάνιελ»

Εντός του δεύτερου δεκαπενθήμερου του Ιουλίου θα γίνει η καταβολή των αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας, οι οποίοι επλήγησαν από τη θεομηνία «Ντάνιελ». Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης, σε συνάντηση που είχε με την Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα πληρωμής των κοινοτικών ενισχύσεων, με τον κ. Κελέτση να τονίζει ότι τα χρήματα αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων εντός της Μεγάλης Εβδομάδας, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΥπΑΑΤ.

Προβληματισμός για το Μέτρο 5.2 και τους ελέγχους

Στάθηκαν στα ζητήματα που υπάρχουν αναφορικά με το Μέτρο 5.2, το οποίο αφορά την πλήρη και δωρεάν αντικατάσταση ζωικού κεφαλαίου αλλά και την εξ ολοκλήρου δωρεάν ανακατασκευή σταβλικών εγκαταστάσεων και αποκατάσταση εξοπλισμού, με τον αρμόδιο υφυπουργό να ζητά από την Ομοσπονδία να καταθέσει τις προτάσεις της.

Τέλος, οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στο θέμα των ελέγχων τόσο στην φέτα όσο και στα αμνοερίφια κατά την τρέχουσα περίοδο του Πάσχα και τα προβλήματα που υπάρχουν από την έλλειψη κτηνιάτρων.

Οι κτηνοτρόφοι σημείωσαν μεταξύ άλλων ότι η άμεση λύση των προβλημάτων αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωση του κλάδου.

Από την πλευρά του ο κ. Κελέτσης, τόνισε ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται τόσο στην φέτα όσο και στα αμνοερίφια.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

You might also like