Βόειο κρέας: Παγκόσμιες προβλέψεις για το 2ο τρίμηνο του 2024

Rabobank: Διατήρηση των τιμών των βοοειδών - Η παραγωγή θα αρχίσει να συρρικνώνεται

Η πρόβλεψη της Rabobank για επιλεγμένες μεγάλες χώρες παραγωγής βόειου κρέατος δείχνει ότι η παγκόσμια παραγωγή του δεύτερου τριμήνου είναι μόλις υψηλότερη από ό,τι το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Ωστόσο, οι προβλεπόμενοι όγκοι το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο του 2024 αναμένεται να είναι μειωμένοι από έτος σε έτος.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ανάλυση της Rabobank, οι τιμές της αγοράς βοοειδών συνεχίζουν να κινούνται με δύο ταχύτητες, με τις αγορές της Βόρειας Αμερικής να προσεγγίζουν επίπεδα ρεκόρ, ενώ άλλες αγορές παραμένουν πιο υποτονικές. Οι αλλαγές στην παραγωγή και τις τιμές σε διάφορες περιοχές αρχίζουν να μετατοπίζουν τις εμπορικές ροές, με τις ΗΠΑ να αυξάνουν τον όγκο των εισαγωγών ενώ οι εισαγωγές στις μεγάλες ασιατικές αγορές παραμένουν σχετικά σταθερές.

Υπό παρακολούθηση βρίσκονται οι κίνδυνοι ασθενειών των ζώων – όπως η γρίπη των πτηνών – σε διαφορετικές τοποθεσίες, λόγω των πιθανών επιπτώσεών τους στο παγκόσμιο βόειο κρέας.

Η παράμετρος της βιωσιμότητας

Οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (GHG) παραμένουν στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων για τη βιωσιμότητα παγκοσμίως, καθώς οι στόχοι μείωσης πλησιάζουν τις προθεσμίες τους και οι εταιρείες αναζητούν τρόπους μετριασμού των εκπομπών.

Η αυξημένη ρυθμιστική δράση για το κλίμα έχει οδηγήσει σε εντάσεις μεταξύ κυβερνήσεων, παραγωγών και εταιρειών (π.χ. διαμαρτυρίες αγροτών στην ΕΕ, νομοθετική αβεβαιότητα σχετικά με την απόφαση SEC των ΗΠΑ και εταιρείες που προσαρμόζουν τους στόχους ESG). Αυτό πιθανότατα θα έχει ως αποτέλεσμα περισσότερη εστίαση και πραγματισμό στους βασικούς στόχους βιωσιμότητας αντί να επιβραδύνει τη δράση για το κλίμα.

 

 

You might also like