Ανοδική τάση για τη συσκευασία στα κατεψυγμένα

Η αυξημένη ζήτηση για εύκολα στη διαδικασία μαγειρέματος τρόφιμα και η πρόοδος στην τεχνολογία της συσκευασίας θα είναι δύο βασικοί λόγοι ανάπτυξης για τη βιομηχανία της συσκευασίας κατεψυγμένων τροφίμων στις ΗΠΑ, που αναμένεται να αγγίξει τα 7 δισ. δολάρια μέχρι το 2013.

Έρευνες που γίνονται αυτό τον καιρό δείχνουν ότι αυτή η προοπτική θα ενισχυθεί από την ανάπτυξη των «υγιεινών προϊόντων», από το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την έθνικ κουζίνα και από την αυξημένη χρήση του φούρνου μικροκυμάτων στα νοικοκυριά. Ακόμη, επειδή θα αυξάνονται τα πολύ μικρά νοικοκυριά θα αυξηθεί η ανάγκη για μονές μερίδες φαγητού. Αποτέλεσμα αυτών, είναι να αναμένεται στον τομέα αυτό της συσκευασίας, μια αύξηση 3,7% ανά έτος τα επόμενα τρία χρόνια.

Σύμφωνα με όλες τις αναλύσεις που γίνονται στις ΗΠΑ, η κυριαρχία της άκαμπτης συσκευασίας (χαρτόνι, κουτιά, δοχεία, δισκάκια κλπ.) θα συνεχίσει αλλά με χαμηλότερη ανάπτυξη γιατί είναι ήδη μια ώριμη αγορά. Αυτός ο τομέας θα δει την αξία του να ανεβαίνει από 3,6 δισ. δολάρια το 2008, στα 4,3 δισ. το 2013 (ετήσια ανάπτυξη 4,3%). Η ανάπτυξη της εύκαμπτης συσκευασίας όμως στην ίδια περίοδο θα ανέβει από μια αξία 2 δισ. το 2008 σε 2,5 δισ. το 2013 (ετήσια ανάπτυξη 6,3%).

Χαρακτηριστικά που βελτιώνουν την απόδοση της συσκευασίας (όπως τα αυτο-αεριζόμενα φιλμ) και ιδιότητες όπως οι επανασφραγιζόμενες σακούλες αναμένεται να σπρώξουν προς τα πάνω τη ζήτηση. Οι έρευνες δείχνουν επίσης ότι η χρήση υψηλότερης αξίας αντικολλητικού φιλμ που το κάνει ανθεκτικό στις χαμηλές θερμοκρασίες, θα ανεβάσει τη ζήτηση για σακούλες συσκευασίας. Το κρέας, τα πουλερικά και τα θαλασσινά θα παραμείνουν πάντως τα κλειδιά για τη συσκευασία στα κατεψυγμένα τρόφιμα. Σε αυτές τις κατηγορίες προβλέπεται 4,2% ετήσια αύξηση (στα 2,3 δισ. δολάρια), υποβοηθούμενη από την άνοδο της παραγωγής και την εικόνα που έχουν οι καταναλωτές γι’ αυτά τα είδη, ως «οικονομική πηγή πρωτεϊνών».

You might also like