Μ. Καρχιμάκης: Σύντομα λύση στο πρόβλημα αδειοδότησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Σύντομα και σε συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία θα λυθεί το θέμα της αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, παρά την δύσκολη οικονομικά συγκυρί, ανέφερε από τα Χανιά ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Εντός των επομένων ημερών θα καταβληθεί στους δικαιούχους κτηνοτρόφους, η εξισωτική αποζημίωση για το 2008 όπως ανακοίνωσε επίσης ο κ. Καρχιμάκης. «Η εξισωτική θα δοθεί, είναι για υπογραφή στο υπουργείο οικονομικών δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα» τόνισε ο κ. Καρχιμάκης και διευκρίνισε ότι για την καταβολή της συγκεκριμένης αποζημίωσης του 2008 θα δοθούν χρήματα και από εθνικούς πόρους, ενώ για τα επόμενα χρόνια η κυβέρνηση καταβάλει προσπάθειες ώστε τα χρήματα που απαιτούνται να δοθούν μέσα από εθνικούς πόρους. «Τα κοινοτικά κονδύλια σε σχέση με τις εξισωτικές αποζημιώσεις τελείωσαν. Στο τρίτο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης, προβλεπόταν ένα δισ. 66 εκατομμύρια ευρώ.Η προηγούμενη κυβέρνηση ξεκινώντας τον προγραμματισμό για το τέταρτο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης προέβλεψε μόνο 400 εκατομμύρια ευρώ και όχι ένα δισ., τα οποία εξαντλήθηκαν μέσα σε δυο χρόνια. Άρα και το 2008 που πληρώνομε εντός των επόμενων ημερών υπάρχει ένα κομμάτι εθνικών πόρων. Από εκεί και πέρα τελειώνει το κοινοτικό πρόγραμμα και εμείς αναζητούμε εθνικούς πόρους για να πληρώσομε και το 2009 και το 2010» είπε ο κ. Καρχιμάκης.

Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει δυνατότητα αποζημίωσης από καρπόπτωση της ελιάς το 2009 στο νομό Χανίων, ενώ δήλωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για αποζημίωση των πληγέντων ελαιοπαραγωγών από τις χιονοπτώσεις το 2008. Ο κ. Καρχιμάκης έκανε γνωστό πως σύντομα και σε συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία θα λυθεί το θέμα της αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, παρά την δύσκολη οικονομικά συγκυρία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

You might also like