Επένδυση 15 εκατ. από τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας

Eπενδύσεις ύψους 15 εκατ. ευρώ προγραμματίζει για την επόμενη πενταετία ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Aρτας, ο οποίος κατέγραψε το 2009 αύξηση τζίρου της τάξεως του 25%, φτάνοντας τα 75 εκατ. ευρώ από 60 εκατ. που ήταν το 2008 και περί τα 6,5 εκατ. ευρώ κέρδη, που μοίρασε στα μέλη του.

Το business plan της επόμενης πενταετίας (2010-2014), που έχει καταρτίσει η διοίκηση του Συνεταιρισμού, αφορά τη δημιουργία μονάδας διαχείρισης των στερεών αποβλήτων των πτηνοτροφιών, προϋπολογισμού περίπου 7 εκατ. ευρώ, για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και εγγειοβελτιωτικού οργανικού λιπάσματος, το οποίο θα παρέχεται σε πολύ χαμηλή τιμή στους παραγωγούς-αγρότες της περιοχής, καθώς και τη δημιουργία ενός ακόμα εργοστασίου ζωοτροφών, προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ για την εξυπηρέτηση των μελών του Συνεταιρισμού.

Στόχος της διοίκησης του Συνεταιρισμού είναι η επίτευξη ακόμα υψηλότερων αποτελεσμάτων, η διασφάλιση των εισοδημάτων των πτηνοτρόφων της περιοχής, η προστασία του περιβάλλοντος και φυσικά η κατοχύρωσή του στην πρωτοπορία των εξελίξεων. Σημειώνεται άλλωστε ότι ήδη τα προηγούμενα χρόνια υλοποίησε επενδύσεις άνω των 17 εκατ. ευρώ, οι οποίες αφορούσαν τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των εγκαταστάσεων στο 8ο χλμ. Aρτας – Γραβιάς, την κατασκευή εργοστάσιου διαχείρισης ζωικών αποβλήτων και μονάδας βιολογικού καθαρισμού.

Την ίδια ώρα οι ενέργειες της διοίκησης τα προηγούμενα χρόνια και οι επενδύσεις που ολοκληρώθηκαν, δίνουν πλέον την ευελιξία στον Συνεταιρισμό να κινηθεί διαφορετικά εν μέσω κρίσης, μειώνοντας το κόστος παραγωγής και ενδυναμώνοντας τη θέση του στην αγορά, ελπίζοντας ακόμα και σε αύξηση των πωλήσεων και την τρέχουσα χρονιά. «Το 2010 αναμένεται να είναι μια δύσκολη χρονιά, ωστόσο οι επενδύσεις που προηγήθηκαν έχουν κάνει το προϊόν μας ασφαλώς πιο ανταγωνιστικό, τόσο όσον αφορά την ποιότητα όσο και από άποψη τιμής, γεγονός που μας κάνει να ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξει μείωση του τζίρου και τη χρονιά που διανύουμε» δήλωσε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Παύλος Μίχας.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

You might also like