Ικανοποίηση ΣΕΚ από συνάντηση με Σαχινίδη

Ικανοποιημένος εμφανίζεται ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας από τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό οικονομικών Φιλ. Σαχινίδη, παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιχ. Καρχιμάκη. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η ρύθμιση των κτηνοτροφικών χρεών όπου και παρουσιάστηκαν οι θέσεις του ΣΕΚ όπως έχουν εκφραστεί και στο παρελθόν δηλαδή πάγωμα των κτηνοτροφικών χρεών για 3 χρόνια άτοκα με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και αποπληρωμής του σε 15 χρόνια με το εκάστοτε ισχύον επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση είναι: α) η επιχείρηση να λειτουργεί τα 2 τελευταία χρόνια και β) η ρύθμιση να αφορά δάνεια στις 500.000 € ή τα πρώτα 500.000 € μεγαλύτερου δανείου. Ο κ. Σαχινίδης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το τόσο σοβαρό θέμα που απασχολεί τους ΄Ελληνες κτηνοτρόφους, οι οποίοι ας σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχουν ενισχυθεί ουδόλως, και επιφυλάχθηκε να απαντήσει σύντομα, ώστε το σύνολο των χρεών που βαρύνουν τους ΄Ελληνες κτηνοτρόφους να αντιμετωπιστεί.

Ο κ. Καρχιμάκης εκφράζοντας τη πρόθεση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Μπατζελή αλλά και του ιδίου, παρείχε πλήρη στήριξη στο αίτημα του ΣΕΚ. Επίσης ο κ. Σαχινίδης υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει και το θέμα του αποχαρακτηρισμού των γεωργοκτηνοτροφικών κτιρίων ως βιοτεχνικών για την εφαρμογή του Φ.Μ.Α.Π., θέμα που απασχολεί αρκετές κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Τέλος το Προεδρείο του ΣΕΚ έθεσε στον κ. Σαχινίδη και το αίτημα του Συνδέσμου για την άμεση πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2009.

You might also like