Αυξημένη κινητικότητα λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων

Σε κατάσταση αυξημένης κινητοποίησης λόγω των πρόσφατων καταστρεπτικών καιρικών συνθηκών σε πολλές περιοχές της χώρας βρίσκονται οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ , με στόχο την άμεση καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών και την γρήγορη ολοκλήρωση των διαδικασιών καταβολής των αποζημιώσεων.

Ήδη άρχισε η καταγραφή των ζημιών με επιτόπιες αυτοψίες των γεωπόνων του οργανισμού για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πρόσφατες πλημμύρες και η χαλαζόπτωση στις γεωργικές καλλιέργειες , ιδιαιτέρως των Νομών Καβάλας , Πέλλας , Πιερίας και του Βελβενδού Κοζάνης. Θα ακολουθήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες των αναγγελιών και της σύνταξης των εκτιμητικών πορισμάτων ώστε οι πληγέντες αγρότες να εισπράξουν έγκαιρα τις αποζημιώσεις που τους αναλογούν.

Η Διοίκηση του ΕΛΓΑ επιθυμεί να δηλώσει ότι παρακολουθεί στενά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα. Για αυτόν τον λόγο ο Πρόεδρος του Οργανισμού Θ. Σαρρής και ο Αντιπρόεδρος Χ. Χατζηαντωνίου θα επισκεφτούν αύριο το Βελβενδό Κοζάνης. Θα ακολουθήσουν επισκέψεις και σε άλλες πληγείσες περιοχές.

You might also like