Στη Λαμία συγκεντρώθηκαν κτηνοτρόφοι από όλη την Ελλάδα

Με συγκέντρωση στη Λαμία την Τετάρτη 7/7 ξεκίνησε τις κινητοποιήσεις της η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων διαμαρτυρόμενη για μια σειρά θέματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως η εξισωτική αποζημίωση, η εκπροσώπησή τους σε διάφορα όργανα, ο διάλογος με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και οικονομικά θέματα.

Συγχρόνως, έθεσαν και θέματα που έχουν σχέση με τις υποδομές και ιδιαίτερα τη γραφειοκρατική διαδικασία που επικρατεί στην έκδοση αδειών για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Οι κτηνοτρόφοι, που είχαν μεταφερθεί με λεωφορεία από όλη τη χώρα, είχαν συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από την οποία ζήτησαν να μεταφέρει στην κυβέρνηση το σύνολο των προβλημάτων και παράλληλα τόνισαν ότι «άμεσα πρέπει να ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός διάλογος έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα επιμέρους σύνθετα θέματα».

Οι κτηνοτρόφοι υπογράμμισαν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το προσεχές διάστημα, τονίζοντας ότι «έχουν φτάσει σε οριακή οικονομική κατάσταση». Στην κεντρική πλατεία της Λαμίας, όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα οι κτηνοτρόφοι, έχυσαν 100άδες κιλά γάλα σε μια ένδειξη διαμαρτυρίας για την πτώση των τιμών στο γάλα.

You might also like