Η Περιφέρεια αναδεικνύει την ποιότητα στα προϊόντα της
Στο όνομα «Γιορτές Ελληνικής Γης» ακούει το σχέδιο που χαράζει το ΥΠΑΑ&Τ για να δώσει αναπτυξιακή προοπτική στα τοπικά ποιοτικά προϊόντα.
«Μέσα από το δίκτυο Γιορτών Ελληνικής Γης, που προβάλουν τα τοπικά προϊόντα και αναδεικνύουν τη Μεσογειακή διατροφή, βάζουμε σε νέες βάσεις την προβολή των προϊόντων και των παραγωγών» δηλώνει η υπουργός Κ. Μπατζελή, τονίζοντας ότι «με το νέο σήμα και το λογότυπο που εισάγουμε σε συνεργασία και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους κατά τόπους συνεταιρισμούς και παραγωγούς, στηρίζουμε τοπικές γιορτές που αναδεικνύουν τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα».
«Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία μας, στηρίζουμε τη δημιουργία ενός δικτύου τοπικών γιορτών που θα εξελιχθούν σε πόλους προώθησης της μεσογειακής διατροφής και της διατροφικής αξίας των παραγόμενων τοπικών προϊόντων» ανέφερε ο Υφυπουργός, Μιχάλης Καρχιμάκης.
Στις Γιορτές Ελληνικής Γης που φέτος εντάχθηκαν στο δίκτυο προβάλλονται ποιοτικά προϊόντα διατροφής από υπεύθυνους παραγωγούς για απαιτητικούς καταναλωτές στην Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο.
Για φέτος το καλοκαίρι, το πρόγραμμα ΓΙΟΡΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ έχει ως εξής:
21-25 Ιουλίου, Γιορτή της Σαρδέλας (ΝΕΑ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)
25-27 Ιουλίου, «ΒΥΣΣΕΙΑ» με τιμώμενο προϊόν το σκόρδο (ΒΥΣΣΑ ΕΒΡΟΥ)
30 Ιουλίου-03 Αυγούστου, Γιορτή Αγροτουρισμού & Μαστίχας (ΧΙΟΣ)
31 Ιουλίου, Γιορτή του Ροδάκινου (ΦΛΑΜΟΥΡΙΑ ΕΔΕΣΣΑΣ)
8-9 Αυγούστου, Γιορτή του Λαδιού και της Ελιάς (ΠΕΡΔΙΚΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ)
13-14 Αυγούστου, Γιορτή Kρασιού Μεσενικόλα (Δήμος ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ)
14-21 Αυγούστου, Παμπελοποννησιακή Έκθεση και γιορτή Μήλου delicious «Πιλαφά» (ΤΕΓΕΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ)
19-22 Αυγούστου, Γιορτή κρασιού Έμπωνα (ΕΜΠΩΝΑ POΔOY)
20-22 Αυγούστου, Γιορτή Mανιταριού (ΦΙΛΙΠΠΑΙΟΥΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ)
21-22 Αυγούστου, Γιορτή Pομπόλας (ΦΡΑΓΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ)
20-22 Αυγούστου, Γιορτή Πατάτας (οροπέδιο ΛΑΣΙΘΙΟΥ)
28 Αυγούστου, Γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας (ΛΕΩΝΙΔΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ)
4-5 Σεπτεμβρίου, Γιορτή κρασιού (ΑΣΚΡΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ)
25-26 Σεπτεμβρίου, Γιορτή ψαριού (ΑΙΤΩΛΙΚΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ)