Η τάξη… πηγαίνει στο κρεοπωλείο της γειτονιάς

Ένα διαφορετικό μάθημα είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει η Ε’ τάξη του 85ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Με τη συνοδεία της δασκάλας τους Σταυρούλας Τσέρτση, οι μικροί μαθητές επισκέφθηκαν το κρεοπωλείο του Δημήτρη Γκαρμπούνη*.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η πληροφόρησή τους σχετικά με τη διατροφική αξία των διαφόρων τύπων κρέατος και ιδιαίτερα για τη χρησιμότητά τους στη νεαρή κυρίως ηλικία. Τα παιδιά είχαν τη χαρά να δουν από κοντά μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο, αρνάκι, κατσικάκι και να γίνει μια προσέγγιση της θρεπτικής ιδιότητας που έχει το κάθε ζώο για την ηλικία τους (σίδηρος, άλατα, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες, αμινοξέα, κ.ά.). Οι μαθητές, μάλιστα, δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους όταν οι ιδιοκτήτες του καταστήματος τους έδωσαν τη δυνατότητα να παρασκευάσουν μόνοι τους διάφορες σπεσιαλιτέ.

Αφού ολοκλήρωσαν και δοκίμασαν τα δημιουργήματά τους, η διαπίστωση ήταν ότι το αγαπημένο παρασκεύασμα των παιδιών ήταν το… σνίτσελ. Φεύγοντας από το κρεοπωλείο χαρούμενοι και ευτυχισμένοι, υποσχέθηκαν ότι θα μεταφέρουν στους γονείς τους, αφενός τη νοστιμιά και αφετέρου πως υπάρχουν τόσο πολλές δυνατότητες και συνδυασμοί μαγειρέματος για κάθε τμήμα του ζώου ξεχωριστά.

Όπως μας είπε ο κ. Γκαρμπούνης, «θα θέλαμε να εκφράσουμε στο διευθυντή του σχολείου Σπυρίδωνα Κίτσο τις ευχαριστίες μας που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας, καθώς και στη δασκάλα που έδειξε την αγάπη της για τους μαθητές της». Η επίσκεψη έληξε με την υπόσχεση ότι με τη νέα σχολική χρονιά θα υπάρχει πιο συχνή συνεργασία και με άλλες τάξεις του σχολείου.

 

*Το κρεοπωλείο φέρει την επωνυμία Δημήτριος & Υιός και μπορεί κανείς να το επισκεφθεί στη διεύθυνση www.kreopolio.gr στο διαδίκτυο, και να πάρει μια… γεύση από παρασκευάσματα και προϊόντα.

You might also like