Το Παγκόσμιο Συνέδριο Κρέατος 2010 στην Αργεντινή

Για δεύτερη φορά στην ιστορία του θεσμού, το 18ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κρέατος θα λάβει χώρα στην Αργεντινή, στις 26-29 Σεπτεμβρίου, 2010. Το γεγονός αυτό διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από τη Διεθνή Γραμματεία Κρέατος (International Meat Secretariat) και προσελκύει την πλειοψηφία των μεγαλύτερων παραγωγών κρέατος παγκοσμίως.

Η φετινή διοργάνωση θα λάβει χώρα στο εκθεσιακό κέντρο Predio Ferial La Rural, στο Μπουένος Άιρες, στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου και διοργανωτής του είναι το Ινστιτούτο Προώθησης Αργεντίνικου Κρέατος, μία κρατική, μη κυβερνητική οργάνωση που ιδρύθηκε με τη συμφωνία όλων των αντιπροσώπων της αλυσίδας κρέατος για την βελτίωση και την παγκόσμια προώθηση της εικόνας του αργεντίνικου κρέατος.

Η ιστορία, η παράδοση και το κύρος της παραγωγής βόειου κρέατος, τα μυστικά της εκτροφής πρόβειου κρέατος και η αναπτυσσόμενη βιομηχανία παραγωγής χοιρινού, δημιουργούν το ιδανικό πλαίσιο για τη μεγάλη συνάντηση του κλάδου. Στη διάρκεια του συνεδρίου, θα αναλυθούν ενδελεχώς όλες οι σύγχρονες τάσεις της αγοράς, καθώς και οι έρευνες, οι προτάσεις και οι μηχανισμοί που θα επιτρέψουν την αειφόρο ανάπτυξη της παραγωγής κρέατος, και κατά συνέπεια του κλάδου.

Όπως αναφέρουν οι οργανωτές «βρισκόμαστε στο σημείο εκείνο που όλος ο κόσμος κατανικά την παγκόσμια οικονομική κρίση και όλα δείχνουν πως η ζήτηση για κρέας θα αναπτύσσεται όλο και περισσότερο. Ως εκ τούτου, η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι η αύξηση της παραγωγής, η εγγύηση της αειφόρου ανάπτυξης του κλάδου και η περιβαλλοντική ευαισθησία» (Αρτούρο Γιαβαγιόλ πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής του συνεδρίου). Ειδικοί από όλο τον κόσμο θα συζητήσουν θέματα όπως η υγεία των ζώων, οι αγορές κρέατος και πως όλα αυτά συνδέονται με την συνεχή ανάπτυξη του κλάδου. Επιπλέον, διάφορα πάνελς θα συζητήσουν συγκεκριμένα θέματα όπως «Γνωρίζοντας τις Απαιτήσεις των Πελατών» και «Ο Νέος Προστατευτισμός».

«Αισθανόμαστε υπερήφανοι που επιλεχθήκαμε να διοργανώσουμε το Παγκόσμιο Συνέδριο Κρέατος, την ώρα που η παραγωγή κρέατος στην Αργεντινή περνάει δύσκολες ώρες. Είμαστε επίσης υπερήφανοι που το Ινστιτούτο Προώθησης Αργεντίνικου Κρέατος είναι ο φορέας που διοργανώνει το συνέδριο», λέει ο Ντάρντο Κιέζα, πρόεδρος του Ινστιτούτου. «Αυτό, μας γεμίζει αυτοπεποίθηση για την επιλογή μας και τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για την αργεντίνικη παραγωγή».

Περισσότερες πληροφορίες: www.worldmeatcongress2010.com

You might also like