Κλωνοποιημένο κρέας στη Βρετανία;

Έρευνα για να διαπιστωθεί κατά πόσο κρέας από ένα νεαρό ταύρο, ο οποίος είχε γεννηθεί από κλωνοποιημένη αγελάδα, έχει εισαχθεί στη βρετανική τροφική αλυσίδα, διεξάγει η Υπηρεσία Ποιότητας Τροφίμων (FSA) μετά από δημοσιεύματα, ότι ο συγκεκριμένος ταύρος σφάχτηκε πέρυσι και το κρέας του πουλήθηκε.

Όπως ανέφερε η FSA σε επίσημη ανακοίνωση, στο πλαίσιο της έρευνας, «έχει εντοπίσει δύο ταύρους που γεννήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο από έμβρυα, καρπούς μιας κλωνοποιημένης αγελάδας στις ΗΠΑ». Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι και οι δύο ταύροι εσφάγησαν και το κρέας ενός από αυτούς «εισήχθη στην τροφική αλυσίδα και έχει καταναλωθεί». Η αποκάλυψη έγινε μετά την ανακοίνωση της υπηρεσίας για τη διεξαγωγή μιας άλλης έρευνας για καταγγελίες ότι γάλα από γόνους κλωνοποιημένων αγελάδων, επίσης διοχετεύθηκε στην αγορά.

Η Υπηρεσία διευκρινίζει ότι δεν έχει δεχθεί καμία αίτηση για εμπορική εκμετάλλευση προϊόντων από κλώνους ή γόνους κλώνων, είδη που σύμφωνα με τους βρετανικούς κανονισμούς, θεωρούνται «καινούργια τρόφιμα» και θα χρειάζονταν άδεια πριν διατεθούν στην αγορά, αλλά διαβεβαιώνει ότι «με βάση τις καλύτερα διαθέσιμα στοιχεία, δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας για την ασφάλεια τροφίμων από την κατανάλωση προϊόντων υγιών κλώνων ή γόνων τους, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται».

Πηγή: www.paseges.gr

You might also like