Τα τρόφιμα επενδύουν στα… ρομπότ

Η βρετανική βιομηχανία τροφίμων και ποτών αγόρασε και εγκατέστησε στο δεύτερο τρίμηνο του 2010 περισσότερο εξοπλισμό αυτοματοποιημένων διαδικασιών και ρομποτικής από ό,τι η αυτοκινητοβιομηχανία. Όπως αναφέρει το meatinfo.co.uk, το στοιχείο αυτό προέρχεται από το Βρετανικό Σύνδεσμο Αυτοματισμών και Ρομποτικής, ο οποίος λέει ότι ο εξοπλισμός συσκευασίας, παλετοποίησης και διακίνησης οδήγησε τον κλάδο τροφίμων-ποτών στη δεύτερη θέση από την άποψη των πωλήσεων ρομπότ (17%). Πρώτη ήταν η φαρμακευτική βιομηχανία (19%).

Οι πωλήσεις ρομποτικού εξοπλισμού (στο πρώτο εξάμηνο του έτους) αυξήθηκαν για πρώτη φορά από το 2006 και βρίσκονται σήμερα 55% πάνω από το 2009. Όπως λένε τα στελέχη του Βρετανικού Συνδέσμου Αυτοματισμών και Ρομποτικής, «οι πωλήσεις στις εταιρείες τροφίμων και ποτών αυξήθηκαν κατά 172% από το 2006 και είναι πλέον ένας σημαντικός τομέας για τις εφαρμογές ρομποτικής στη Μεγάλη Βρετανία. Αναμένουμε ότι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί και στο υπόλοιπο του έτους, καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες της βρετανικής βιομηχανίας τροφίμων προσπαθούν να κλείσουν το χάσμα παραγωγικότητας που τους χωρίζει από τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές τους”.

“Παρά το εξαιρετικά δύσκολο οικονομικό κλίμα, τα στοιχεία δείχνουν ότι η βιομηχανία τροφίμων και ποτών συνεχίζει να επενδύει πολλά, τόσο σε νέα εργοστάσια όσο και στην αύξηση της παραγωγικότητας”, σημειώνει από την πλευρά της η Ομοσπονδία Τροφίμων και Ποτών.

You might also like