Τα χοιρίδια έχουν το μυστικό για την εγκεφαλική ανάπτυξη των βρεφών

Τα γεγονότα που συμβαίνουν κατά την ανάπτυξη του εγκεφάλου ενός βρέφους εικάζεται ότι αφήνουν τα ίχνη τους στον εγκέφαλο και οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις μελετούν πώς αυτά τα ίχνη μπορούν να προβλέψουν μελλοντικά προβλήματα όπως αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη, ακόμη και αυτισμό.

Η έρευνα δείχνει ότι τα χοιρίδια μπορούν να παρέχουν κάποιες απαντήσεις σε αυτό το ζήτημα, Η χρήση των χοίρων στον τομέα της έρευνας νευροεπιστημών κερδίζει έδαφος τελευταία, καθώς οι χοίροι έχουν παρόμοια ανατομία με τους ανθρώπους και πολλά από τα συστήματα οργάνων τους μεγαλώνουν και αναπτύσσονται με παρόμοιο τρόπο. Στη μελέτη, τα χοιρίδια χωρίστηκαν από τις μητέρες τους σε ηλικία 2 ημερών και το τους έδιναν το γάλα σε 14 μικρά ημερήσια γεύματα (όπως ακριβώς συνέβαινε και όσο ήταν με τη μητέρα τους).

Εκπαιδεύοντάς τα να ανακαλύπτουν το γάλα τους, παρατηρώντας τη συμπεριφορά τους σε κάθε αλλαγή δεδομένων και μελετώντας την ανάπτυξη του εγκεφάλου τους, οι ερευνητές πιστεύουν ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο για την επίτευξη του αρχικού τους στόχου.

Πηγή: EurekAlert

You might also like