Μειώνει τους εισαγωγικούς δασμούς στα βοοειδή πάχυνσης η Τουρκία

Την ώρα που στην Ελλάδα ψάχνουμε τρόπους για να αυξήσουμε τον ΦΠΑ και με τον τρόπο αυτό να αυξηθούν οι τιμές των τροφίμων στην αγορά, στη γειτονική Τουρκία προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ και διαβάζουμε στο thebeefsite.com, στις αρχές Σεπτεμβρίου εγκαινιάστηκε νέο καθεστώς που μειώνει από 135% σε 40% τους τελωνειακούς δασμούς για τα ζώντα βοοειδή που εισάγονται είτε για σφαγή είτε για πάχυνση.

Η απόφαση θα ισχύσει μέχρι το τέλος του έτους για τα άμεσης σφαγής και μέχρι τις πρώτες μέρες του 2011 για τα πάχυνσης. Οι επιχειρήσεις που κατέχουν περισσότερα από 250 βοοειδή θα μπορούν να εισάγουν προς πάχυνση με την υποχρέωση να τα εκτρέφουν για 120 μέρες. Μετά τις 120 ημέρες οι εισαγωγείς θα μπορούν να σφάζουν τα βοοειδή που εισήχθησαν υπό το νέο καθεστώς.

Σύμφωνα με πηγές της τουρκικής αγοράς, οι τουρκικές επιχειρήσεις θα εισαγάγουν στο αμέσως επόμενο διάστημα (μέσω του τουρκικού Ινστιτούτου Κρεάτων και Ψαριών) περί τα 20.000 βοοειδή (είτε για πάχυνση είτε για σφαγή).

You might also like