Η ΠΟΚΚ θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Κρέατος

Στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Κρέατος θα λάβει μέρος σύμφωνα με πληροφορίες του Meat Place η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών. Το Φόρουμ που διοργανώνεται από την Διεθνή Συνομοσπονδία Κρεοπωλών (IBC) θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες στις 17 Νοεμβρίου και έχει ως θέμα τη Σήμανση προέλευσης στα τρόφιμα.

Το Φόρουμ αυτό γίνεται παράλληλα με τη γενική συνέλευση των μελών της IBC, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Νοεμβρίου. Και τα δυο γεγονότα έχουν ιδιαίτερη σημασία για τον κλάδο των κρεοπωλών, αφού ειδικά το θέμα της σήμανσης καταγωγής στο κρέας απασχολεί τα τελευταία χρόνια έντονα και τη χώρα μας.

Το Φόρουμ διοργανώνεται κάθε χρόνο (φέτος είναι η δωδέκατη συνάντηση) και έχει επικεφαλής τον ευρωβουλευτή Dr. Horst Schnellhardt. Στη συζήτηση που θα γίνει θα συμμετέχουν εκτός από τον ίδιο, ο ευρωβουλευτής Dr. Renate Sommer, ο Dr. Eric Poudelet και η Αλεξάνδρα Νικολακοπούλου από τη Γενική Διεύθυνση Υγείας και Καταναλωτών (SANCO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Carlo Pagliacci από τη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης (AGRI) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στη γενική συνέλευση της Συνομοσπονδίας θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν τη σχέση με την Ε.Ε. (όπως τα θέματα ετικετών στα τρόφιμα, σήμανση προέλευσης, σήμανση βοοειδών), διατροφικά θέματα, ζητήματα εμπορικής πολιτικής κ.λπ.

Η IBC εκπροσωπεί 17 εθνικές ενώσεις με περισσότερα από 150.000 μέλη που απασχολούν κοντά στο ένα εκατομμύριο εργαζόμενους. Ο συνολικός τζίρος αυτού του τομέα φθάνει τα 60 δισ. Ευρώ το χρόνο

You might also like