Εντόσθια σφαγίων: Μια αναπτυσσόμενη παγκόσμια αγορά

Τα εντόσθια των σφαγίων αποτελούν μια παγκόσμια αγορά που αυξάνεται σταθερά. Το ύψος των εξαγωγών αγγίζει τα 140 εκατ. λίρες Αγγλίας, περίπου το 8% της παγκόσμιας αγοράς προϊόντων κρέατος.

Όπως διαβάζουμε στο themeatsite.com ο υπεύθυνος εξαγωγών του Αγγλικού Συμβουλίου Βοδινού και Πρόβειου Κρέατος και του Βρετανικού Συμβουλίου Χοιρινού Κρέατος, ο Ζαν Πιέρ Γκαρνιέ, ανέφερε σε πρόσφατη ομιλία του ότι οι εξαγωγές εντοσθίων μαζί με τα μη-βρώσιμα προϊόντα αντιπροσωπεύουν περίπου το 25% των παγκόσμιων εξαγωγών ζώων εκτροφής.

Για τη Μ. Βρετανία, η Κίνα είναι μια βασική αγορά για εντόσθια χοιρινού, ενώ για εντόσθια βοοειδών δείχνουν έντονο ενδιαφέρον χώρες όπως το Χονγκ Κονγκ, η Γκάνα, η Γαλλική Πολυνησία, το Κατάρ, αλλά και η Νορβηγία και η Ελβετία. Η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (ειδικά η Πολωνία) προσφέρουν μια καταπληκτική ευκαιρία για πατσά και συκώτι βοδιού.

Στη σημερινή οικονομική ύφεση, όπως λένε οι αναλυτές, οι τιμές για εντόσθια βοοειδών έχουν πέσει, δημιουργώντας μια πολύ ενδιαφέρουσα αγορά. Όπως λέει ο Ζαν Πιέρ, στη Βρετανία η κατανάλωση εντοσθίων μπορεί να ανέβει κι άλλο, αλλά είναι επιτακτική ανάγκη να “εκπαιδευτούν” οι καταναλωτές: “Μιλώντας για την αγορά εντοσθίων από βοοειδή και πρόβατα, υπάρχουν συνολικά 110 διαφορετικά προϊόντα που μπορούν να διατεθούν στην αγορά” και αυτό μπορεί να καλύψει πολλές καταναλωτικές επιλογές.

You might also like