Σήμα πιστοποίησης ποιότητας στους κρεοπώλες του Πειραιά

Ειδικό σήμα πιστοποίησης ποιότητας θα απονέμει στα μέλη του ο Σύνδεσμος Παραδοσιακών Κρεοπωλών Πειραιά & Νήσων «Άγ. Γεώργιος».

Το σήμα αυτό, που θα έχει το σχήμα, τα χρώματα και την απεικόνιση του εμβλήματος του Συνδέσμου, αντανακλά τη διαρκή προσπάθεια να διασφαλίζονται οι αρχές και αξίες που παραδοσιακά υιοθετεί το σωματείο και συμπυκνώνονται στο τρίπτυχο «Ποιότητα – Αξιοπιστία – Εξυπηρέτηση». Με το σήμα, το οποίο θα προμηθευτούν όσα μέλη συνυπογράψουν με το σωματείο την ειδική «Σύμβαση Προσχώρησης στο Σύστημα Απόκτησης και Διατήρησης Σήματος Ποιότητας», η επιδίωξη είναι «να βάλουμε το σωματείο μας στον 21ο αιώνα σωστά», όπως λέει στο Meat Place ο γενικός γραμματέας του σωματείου του Πειραιά, Σταύρος Πέρρος.

Από το Πάσχα το σωματείο έχει «πατεντάρει» το Σήμα, ενώ την ανωτέρω αναφερόμενη Σύμβαση έχουν συντάξει δικηγόροι και η εν γένει διαδικασία έχει γίνει με όλους τους τύπους του νόμου. Τα μέλη του Σωματείου Κρεοπωλών Πειραιά έχουν εκφραστεί θετικά για την κίνηση αυτή και μέχρι τα Χριστούγεννα αναμένεται ότι τα περισσότερα μέλη θα έχουν προσχωρήσει στη Σύμβαση. Το επόμενο διάστημα μάλιστα θα εξελιχθεί καμπάνια προβολής του Σήματος Ποιότητας σε όλο τον Πειραιά προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι καταναλωτές.

Πρακτικά, ειδική τριμελής επιτροπή, οριζόμενη από το Δ.Σ. του σωματείου, θα ελέγχει τα κρεοπωλεία που προτίθενται να υπογράψουν τη Σύμβαση, θα προβαίνει σε τακτικούς ελέγχους και τα υπό εξέταση σημεία θα αφορούν τους εργαζόμενους στο κρεοπωλείο (βεβαίωση κρεοπώλη, βιβλιάριο υγείας), την καθαριότητα, τη διακίνηση και συντήρηση του κρέατος, τις τιμές διάθεσης (δεν θα πρέπει να συνιστούν αθέμιτο ανταγωνισμό) κ.ά. Κατόπιν του ελέγχου, θα χορηγείται το Ειδικό Σήμα Πιστοποίησης Ποιότητας σε φωτεινή μορφή για να αναρτηθεί σε εμφανές σημείο στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

Με την ενέργεια αυτή, το σωματείο δίνει στα μέλη του την ευκαιρία να ξεχωρίσουν για την ποιότητα που προσφέρουν, η οποία θα είναι πλέον πιστοποιημένη με όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από τη Σύμβαση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σωματείο του Πειραιά βρίσκεται ήδη στη διαδικασία να ανανεώσει το Μητρώο Μελών του και να εκδώσει νέες κάρτες μέλους και ζητά από τους κρεοπώλες να επικοινωνούν για ανανέωση των στοιχείων τους. Στόχος είναι να δημιουργηθεί, ακόμη, μια βάση δεδομένων με τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων των μελών, ώστε με αυτόματο τρόπο να μπορεί το σωματείο να τους ενημερώνει αυτόματα και άμεσα για το καθετί.

You might also like