Επιστήμη και διατροφική πολιτική σε ημερίδα στην Αθήνα

Ημερίδα με θέμα “Επιστημονικές προκλήσεις και κατευθύνσεις στη χάραξη διατροφικής πολιτικής” οργανώνει ο ΕΦΕΤ στις 22 Οκτωβρίου 2010 στην Αθήμα (Ξενοδοχείο N.J.V. Athens Plaza, Πλατεία Συντάγματος).

Η Ημερίδα θα εστιάσει στις τρέχουσες επιστημονικές προκλήσεις οι οποίες πρέπει να αμτιμετωπιστούν από την EFSA, τον ΕΦΕΤ αλλά και από όλους τους εταίρους σε θέματα που άπτονται: α) στη συλλογή στοιχείων κατανάλωσης, β) στην εκτίμηση οφέλους-επικινδυνότητας, γ) στους ισχυρισμούς διατροφής και υγείας και γενικότερα στα οφέλη υγείας τροφίμων και βοτάνων, δ) στα σημαντικά διατροφικά θέματα όπως πρόσληψη αλατιού και λιπών, ε) στις διατροφικές συνήθειες και οδηγίες, καθώς και στ) στις προκλήσεις και δράσεις σχετικά με τη διατροφή από την πλευρά της βιομηχανίας και των καταναλωτών.

Σκοπός της ημερίδας είναι να δώσει τροφή για προβληματισμό σε θέματα διατροφικής πολιτικής και της έκθεσης του Έλλημα καταναλωτή σε διατροφικούς κινδύνους. Διακεκριμένοι ομιλητές από το χώρο των επιστημονικών και ερευνητικών ιδρυμάτων, των καταναλωτικών οργανώσεων, της βιομηχανίας και των αρμόδιων εθνικών και ευρωπαϊκών αρχών για την ασφάλεια των τροφίμων θα καλύψουν αυτή τη θεματολογία.

You might also like