Το στοίχημα των εξαγωγών βάζει ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης

«Ακόμη και σε συνθήκες δημοσιονομικής πειθαρχίας και πρωτοφανούς ύφεσης, όλοι μας, κι εμείς οι πολιτικοί και εσείς οι επιχειρηματίες, έχουμε τη δυνατότητα και τις δυνάμεις να αλλάξουμε. Υπάρχουν τα αναπτυξιακά εργαλεία. Υπάρχουν πόροι. Υπάρχει το ανθρώπινο δυναμικό. Υπάρχει η πολιτική βούληση. Υπάρχει η κοινωνική προσδοκία» τόνισε ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, στην ομιλία του στη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ, όπου παρουσίασε τους άξονες στρατηγικής του Υπουργείου και κάλεσε τους επιχειρηματίες να σταθούν αρωγοί της μεγάλης κυβερνητικής προσπάθειας για την αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας.

«Η πρόκληση είναι να δουλέψουμε όλοι μαζί, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας. Να συντονίσουμε τις ενέργειές μας για να κερδίσουμε το τριπλό στοίχημα της αναθέρμανσης της οικονομίας, της δημοσιονομικής εξυγίανσης και της παραγωγικής αναδιάρθρωσης της χώρας» συμπλήρωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης, για να αναφερθεί κατόπιν στις προτεραιότητες του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας:

– Αναθέρμανση – επανεκκίνηση της Οικονομίας μέσα από την αξιοποίηση των διαθέσιμων επενδυτικών εργαλείων, την προσέλκυση νέων ξένων επενδύσεων, τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά (Νέα πολιτική επενδύσεων – Νέος Αναπτυξιακός Νόμος- Βελτίωση ρυθμών απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων και απλοποίηση ΕΣΠΑ – Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία).

– Ενίσχυση της Εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, με άμεσο στόχο την αύξηση των εξαγωγών στο 10% του ΑΕΠ το 2011, από 8% φέτος.

– Νεανική επιχειρηματικότητα και καινοτομία, μέσα από τη δημιουργία ενός κινήματος νέων επιχειρηματιών.

– Αποπληθωρισμός τιμών, ενίσχυση του ανταγωνισμού και υγιής λειτουργία της αγοράς, μέσα από την ενεργοποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και την αντιμετώπιση των καταχρηστικών πρακτικών.

You might also like