Εν μέσω εμποδίων ολοκληρώνεται η SIAL, λόγω των γενικών απεργιών στη Γαλλία

Με προβλήματα φαίνεται να ολοκληρώνεται μια από τις πιο σημαντικές ευρωπαϊκές εκθέσεις τροφίμων, η SIAL, η οποία ρίχνει σήμερα αυλαία. Αιτία, οι μεγάλες απεργίες των Γάλλων εργαζομένων που διαμαρτύρονται σε ολόκληρη τη χώρα για το νόμο περί συντάξεων που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση Σαρκοζί.

Τα διεθνή ρεπορτάζ κάνουν λόγο για μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία του τρένου, που δυσκολεύουν εξαιρετικά την προσέλευση επισκεπτών. Αναφέρθηκε μάλιστα ότι οι συμμετέχοντες στην έκθεση χρειάστηκαν ώρες για να επιστρέψουν στο Παρίσι κάποια βράδια, έχοντας να αντιμετωπίσουν τεράστιες ουρές στην αναμονή για ταξί, και καθυστερήσεις δρομολογίων στα τρένα. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος των διοργανωτών, «όλη η χώρα απεργεί, κι έτσι τα πράγματα είναι δύσκολα».

Στην έκθεση αναμενόταν για φέτος αυξημένη προσέλευση επισκεπτών, και ήταν πράγματι έτσι κατά την πρώτη μέρα της διοργάνωσης. Μέχρι σήμερα, που είναι η τελευταία μέρα της έκθεσης, η ελπίδα των διοργανωτών ήταν να κλείσει η έκθεση με τον συνολικό ίδιο αριθμό επισκεπτών που είχε και προ διετίας. Πράγμα το οποίο δείχνει να επιτυγχάνεται, παρόλη την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι επισκέπτες.

* Σε σχέση με το κρέας, πρέπει να σημειωθεί ότι φέτος έλειψαν από την έκθεση οι Γάλλοι πρωταγωνιστές του κλάδου, που άλλοτε συνήθιζαν να έχουν μεγάλα και εντυπωσιακά περίπτερα (οι περικοπές κόστους έκαναν φανερά τα αποτελέσματά τους), ενώ μας μεταφέρθηκε η έντονη παρουσία Νοτιοαμερικανών στην έκθεση.

You might also like