Οι προοπτικές του αγγλικού πρόβειου κρέατος

Η αγγλική βιομηχανία πρόβειου κρέατος πρέπει να επενδύσει στην εκμετάλλευση νέων αγορών, στις τεχνικές βελτιώσεις και στο να ανασχεθεί η πτώση της κατανάλωσης, εάν θέλει να διασφαλίσει ένα βιώσιμο και κερδοφόρο μέλλον. Σε αυτές τις γενικές γραμμές στηρίζεται η οπτική που υιοθετεί ο Οργανισμός Αγγλικού Βόειου και Πρόβειου Κρέατος (EBLEX), και αυτές περιγράφονται στη μελέτη του με τίτλο «Οι προοπτικές και ευκαιρίες για την αγγλική παραγωγή πρόβειου κρέατος – 2012 και μετέπειτα".

Στη μελέτη αυτή εξετάζεται το πού βρίσκεται σήμερα ο ο τομέας των προβατοειδών και εντοπίζει τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζει για όλα τα θέματα: από την αντίληψη των καταναλωτών και την αγορά κρέατος Halal, μέχρι τη γενετική βελτίωση και ευκαιρίες για εξαγωγές. Η γνώμη των συντακτών είναι ότι η βιομηχανία πρέπει να αγκαλιάσει την αλλαγή και να συνεργαστεί πιο στενά για να αξιοποιήσει πλήρως το δυναμικό της.

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να είναι κανείς σήμερα αισιόδοξος. Οι υψηλότερες τιμές έχουν αυξήσει τα έσοδα των παραγωγών, η ενίσχυση της προσφοράς οδηγεί σε νέες ευκαιρίες παγκοσμίως», σημειώνει ο υπεύθυνος της έρευνας Νικ Άλεν. «Πρέπει να αποδεχτούμε όμως την πρόκληση να οδηγήσουμε τη βιομηχανία μας ένα βήμα μπροστά. Εάν χάσουμε αυτές τις ευκαιρίες ή απλώς αποφασίσουμε ότι αρκούμαστε στο σημείο που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, το μέλλον της βιομηχανίας πρόβειου κρέατος στη χώρα μας δεν θα είναι ασφαλές. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, για να πάει μπροστά ο συγκεκριμένος κλάδος πρέπει να εντοπίσει και να αξιοποιήσει νέες αγορές, να ενσωματωθούν καλύτερα οι τεχνικές και γενετικές βελτιώσεις, να διασκεδαστούν οι ανησυχίες των καταναλωτών που μειώνουν την κατανάλωση πρόβειου κρέατος.

Ολόκληση τη μελέτη μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ.

You might also like