Στο 30% η απορροφητικότητα του «Αλ. Μπαλτατζής»

Περίπου ένα δισεκατομμύριο 275 εκατομμύρια ευρώ έχουν απορροφηθεί από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του έδωσε το ΥΠΑΑΤ στη δημοσιότητα, το πσοστό απορρόφησης στις 15 Οκτωβρίου 2010 ήταν στο 24,1%, ενώ πριν ένα χρόνο οι πραγματοποιηθείσες πληρωμές του προγράμματος ήταν στο 14,7% της εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης.

Μάλιστα η εκτίμηση της ηγεσίας του υπουργείου είναι ότι το ποσοστό απορρόφησης μέχρι το τέλος του χρόνου θα ξεπεράσει το 30% του προγράμματος, που σημαίνει ότι είναι απ’ τα πρώτα, αν όχι το πρώτο, σε απορρόφηση πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Ο Κ. Σκανδαλίδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε σε θέση να διαβεβαιώσουμε ότι υπάρχει πλήρης απορρόφηση των κοινοτικών πόρων, δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ. Για το 2010 υπερκαλύφθηκε ο στόχος του ν + 2 που ήταν 320 εκατ. ευρώ. Επίσης πραγματοποιήθηκαν εντός του 2010 και μέχρι αυτή τη στιγμή πληρωμές 480 εκατ. ευρώ ενώ για το 2011 έχει καλυφθεί ο στόχος του ν+2 σε ποσοστό 88%. Αλλά και ο στόχος που έθεσε το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης για το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης υπερκαλύφθηκε».

You might also like