Ερώτηση ευρωβουλευτών για την κρίση στην κτηνοτροφία

Ερώτημα στην Κομισιόν, από ευρωβουλευτές διαφόρων ομάδων του ευρωκοινοβουλίου θα απευθυνθεί την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου. Το ερώτημα, εντοπίζοντας τα πολλά προβλήματα για τον κλάδο της κτηνοτροφίας στον καιρό της οικονομικής κρίσης, θα αφορά τα μέτρα που σχεδιάζει να λάβει η Επιτροπή προκειμένου να βοηθήσει τον κτηνοτροφικό κλάδο, ο οποίος αντιμετωπίζει το πρόβλημα της ανόδου των τιμών στις ζωοτροφές, συμπεριλαμβανομένων των δημητριακών.

Στην ενέργεια αυτή θα προχωρήσουν οι πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, σε μία περίοδο όπου το σύνολο των κλάδων της κτηνοτροφίας πρέπει να συμμορφωθεί με όλο και αυστηρότερες προδιαγραφές σε σχέση με το περιβάλλον, τη διατροφική ασφάλεια και την καλή διαβίωση των ζώων, καθώς και με το κόστος της ζωοτροφής που ανέρχεται πλέον στο 60% του συνολικού κόστους εκτροφής.

Η ερώτηση θα γίνει κατά την διάρκεια ολομέλειας στις Βρυξέλλες και θα ακολουθήσει προφορική απάντηση. Στην συνέχεια αναμένεται να συζητηθεί και να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου.

You might also like