Ινδία καλεί Γερμανία για επένδυση στον τομέα του κρέατος

Η μεταφορά τεχνολογίας συσκευασίας και η παροχή τεχνογνωσίας σχετικά με την επεξεργασία κρέατος ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν πρόσφατα η Γερμανίδα υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων, Ιλς Άινερ, με τον Ινδό ομόλογό της Καντ Σαχάι. Η Γερμανία ετοιμάζεται να γίνει έτσι μία ακόμη χώρα που επενδύει στον τομέα του κρέατος στην Ινδία.

"Η Γερμανία μπορεί να παράσχει τεχνική βοήθεια στο Εθνικό Συμβούλιο Κρέατος και Πουλερικών, αφού η χώρα αυτή είναι από τους σημαντικότερους παραγωγούς επεξεργασμένου κρέατος" ανακοίνωσε σχετικά ο Ινδός υπουργός, ενώ η Άινερ δήλωσε ότι η Γερμανία θα παράσχει την τεχνολογία που απαιτείται για να προχωρήσουν τα ινδικά σχέδια στον τομέα της εγχώριας μεταποίησης ειδών διατροφής. Πρόσθεσε ότι οι γερμανικές επιχειρήσεις θα μπορούσαν επίσης να παράσχουν τεχνολογία για δημιουργία σύγχρονων σφαγείων.

Διεθνείς επενδύσεις

Η ινδική κυβέρνηση θεωρεί τον τομέα μεταποίησης τροφίμων ως κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης για τη χώρα, και βλέπει ότι οι ξένες επενδύσεις μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο σε αυτό. Το σχέδιο να διπλασιάσει το μέγεθος της εγχώριας βιομηχανίας τροφίμων στα επόμενα πέντε χρόνια, τροφοδοτεί τις ινδικές φιλοδοξίες. Τον τελευταίο χρόνο, τόσο η Γαλλία όσο και η Ολλανδία έχουν δηλώσει ότι θα επενδύσουν στην ανάπτυξη του τομέα μεταποίησης της χώρας. Τον Ιούνιο, επίσης, η Ινδία και ο Καναδάς υπέγραψαν συμφωνία που αποσκοπεί στην ανάπτυξη της τεχνολογίας και στην εξοικονόμηση κόστους στον τομέα αυτό. Ακόμη, πρέπει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έχει επίσης υποσχεθεί να υποστηρίξει με ανάλογες κινήσεις τον τομέα μεταποίησης τροφίμων της Ινδίας.

You might also like