Στην ενίσχυση του πρωτογενή τομέα στοχεύει η Μ. Αποστολάκη

Τους στόχους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για ενίσχυση του πρωτογενή τομέα, αλλά και σειρά παρεμβάσεων στον έλεγχο της διακίνησης του κρέατος παρουσιάζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Μeat Place η υφυπουργός Μιλένα Αποστολάκη.

Όπως είπε, είναι έτοιμο νέο σχέδιο ΚΥΑ που θα δίνει λύση στις δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν από την εφαρμογή του μέτρου των ζυγιστικών μηχανών, ενώ η ίδια φαίνεται ότι στηρίζει μεγάλο μέρος της παρέμβασής της στο μέτρο της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των σφαγείων, η πιλοτική εφαρμογή του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει τα Χριστούγεννα.

Από τη συνέντευξη, που θα δημοσιευτεί στο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες, ξεχωρίζουμε ορισμένα βασικά σημεία.

Για την κτηνοτροφία: «Με τον εκσυγχρονισμό των κτηνοτροφικών σταβλικών εγκαταστάσεων και τον περιορισμό του εκτατικού σήμερα φαινομένου των ελληνοποιήσεων, θα είναι σε θέση οι παραγωγοί να εξασφαλίζουν την ποιότητα και ταυτότητα στα κτηνοτροφικά προϊόντα».

Για το ρόλο του ΕΛΟΓΑΚ: «Ο ΕΛΟΓΑΚ έχει ως στόχο και αποστολή να εξασφαλίσει με τους διεξαγόμενους ελέγχους συνθήκες νομιμότητας στην αγορά κρέατος και ορθή λειτουργία της αγοράς, ώστε οι διαρθρωτικές αλλαγές να εφαρμοστούν αποτελεσματικότερα».

Για τους ελέγχους: «Ο έλεγχος θα είναι ενιαίος σε όλη την αλυσίδα της διακίνησης του κρέατος και φιλοδοξούμε σε συνδυασμό με την ηλεκτρονική διασύνδεση των σφαγείων να αποτρέψουν τις ελληνοποιήσεις του κρέατος και να ομαλοποιηθεί η αγορά».

You might also like