Στην τελική ευθεία ο αναμορφωμένος Κώδικας Τροφίμων για το κρέας και τα προϊόντα του

Ολοκληρώθηκε το βασικό μέρος των συζητήσεων για την τροποποίηση του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών στο Κεφάλαιο που αφορά το κρέας και τα προϊόντα του, μετά τη συνάντηση (17 Δεκεμβρίου) της σχετικής ομάδας εργασίας που είχε συγκροτήσει ο ΕΦΕΤ.

Η συνάντηση αυτή ήταν η δεύτερη στη σειρά (η πρώτη είχε γίνει το Νοέμβριο) και στη διάρκειά της έγιναν παρατηρήσεις και διορθώσεις επί του αρχικού κειμένου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τέτοιες παρατηρήσεις αφορούσαν ζητήματα όπως ο διαχωρισμός του παραδοσιακού από το χωριάτικο λουκάνικο, αλλά και η οριοθέτηση της θερμοκρασίας του ψυγμένου κρέατος (όχι μόνο μικρότερη από 7 βαθμούς Κελσίου όπως ορίζεται από τον ΚΑΝ 853, αλλά και υψηλότερη από -1,8 βαθμούς, θερμοκρασία στην οποία κρυσταλλώνεται το κρέας).

Τώρα πλέον οι εμπλεκόμενοι φορείς αναμένουν να δουν την τελική διατύπωση του Κώδικα από τον ΕΦΕΤ, προκειμένου να ολοκληρωθεί και τυπικά η διαδικασία και το αποτέλεσμα της δουλειάς αυτής να πάρει την άγουσα προς τα ευρωπαΙκά όργανα αλλά και τα αρμόδια υπουργεία και να εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση. Κάτι που αναμένεται να γίνει προς τα τέλη Ιανουαρίου 2011.

You might also like