Δημ. Μίχας: Το κρέας θα εξελιχθεί στον πιο υγιή κλάδο της οικονομίας

Στο πιο υγιές κομμάτι της ελληνικής οικονομίας θα εξελιχθεί σύντομα ο κλάδος του κρέατος. Αυτό είναι το μήνυμα που δίνει σε συνέντευξή του στο Meat Place ο Δημήτρης Μίχας, της γνωστής βιομηχανίας Χαρ. Μίχας ΑΕΒΕ Κρεάτων (η συνέντευξη θα δημοσιευθεί στο τεύχος Ιανουαρίου, που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες).

Ο κ. Μίχας μιλά για τη θεαματική εξέλιξη που έχει γνωρίσει ο κλάδος το τελευταίο διάστημα επενδύοντας στην ποιότητα: «Ο χώρος έχει εξυγιανθεί πολύ και οι εταιρείες που λειτουργούν, πολλές φορές ξεπερνούν με τον τρόπο που λειτουργούν αντίστοιχες ευρωπαϊκές».

Ακόμα υπογραμμίζει ότι η μεταποίηση διαθέτει μονάδες που καλύπτουν με επάρκεια τις ανάγκες και θεωρεί ότι ο πρωτογενής τομέας –η κτηνοτροφία– είναι αυτός που πρέπει να αναπτυχθεί ώστε να στηρίξει την ελληνική οικονομία. Αρκεί η πολιτεία να γίνει περισσότερο αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.

Αναφερόμενος στη λιανική πώληση λέει στο περιοδικό: «Η Ελλάδα κάνει πολύ καλές προσπάθειες, έχει αλλάξει πολλά, έχει αλλάξει η παλιά νοοτροπία του χασάπη, ο κρεοπώλης επενδύει στη δουλειά του. Αυτό που χρειάζεται είναι οι αλλαγές που γίνονται και τα μέτρα που θεσπίζονται να είναι εφαρμόσιμα και να έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η άποψή του για την κρίση και πώς επηρεάζει τον κλάδο: «Όπως σε όλους τους κλάδους, έτσι και στον δικό μας υπήρξαν ζημιές. Το κρέας όμως δεν είναι απλώς προϊόν, είναι αγαθό. Αυτό μας βοηθάει πολύ στο να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Βέβαια είναι δεδομένο ότι εταιρείες οι οποίες αποβλήθηκαν από το χώρο λόγω της προχειρότητας και μιας κακής νοοτροπίας που επικρατούσε έως σήμερα, δεν θα επανακάμψουν. Επίσης μεγάλο ρόλο παίζουν για τον κλάδο μας και οι αναδυόμενες αγορές, όπως και οι μακροπρόθεσμες τάσεις στο διεθνές εμπόριο».

Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να διαβάσετε στο Meat Place που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες.

You might also like