18-20 Μαρτίου Πανελλήνιο Συνέδριο από την Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία

Στη Θεσσαλονίκη θα διοργανώσει το 2o Πανελλήνιο Συνέδριο Κτηνιατρικής η Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία (ΕΚΕ), με στόχο να αναδείξει κρίσιμα ζητήματα στους τομείς των παραγωγικών ζώων, της υγιεινής – ασφάλειας τροφίμων ζωικής προέλευσης και της προστασίας του καταναλωτή. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Macedonia Palace από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου 2011 και θα συμμετάσχουν όλοι οι κτηνιατρικοί φορείς και τα κτηνιατρικά ιδρύματα της χώρας, ενώ θα παρουσιαστούν ανακοινώσεις από διαπρεπείς Έλληνες και ξένους κτηνιάτρους.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΕΚΕ, Απόστολος Ράντσιος, “Είναι μια εκδήλωση, η οποία σηματοδοτεί τη σχέση της Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας, ειδικότερα της ασφάλειας τροφίμων, με την παραγωγική διαδικασία στον πρωτογενή τομέα της ζωικής παραγωγής τροφίμων”

Σε ανακοίνωσή της η ΕΚΕ, υπογραμμίζει ότι στο συνέδριο “θα παρουσιάσει τον καθαρά κτηνιατρικό τομέα, ο οποίος αφορά την παραγωγή ασφαλών τροφίμων και την προστασία της δημόσιας υγείας από τροφιμογενείς λοιμώξεις – παρασιτώσεις και από διάφορες ζωοανθρωπονόσους. Επιπλέον, η ΕΚΕ θα επιδιώξει μέσω αυτού του συνεδρίου να ξεκινήσει η προσπάθεια αναγέννησης της ελληνικής κτηνοτροφίας, καθώς αυτή αποτελεί στοιχείο για τη σωστή και γρήγορη ανάπτυξη της χώρας μας”.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου έχει οριστεί ο καθηγητής Γ.Χ. Φθενάκης (τμ. Κτηνιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας). Πρόεδροι των δύο Επιστημονικών Επιτροπών του Συνεδρίου έχουν οριστεί ο καθηγητής Κ.Μ. Μπόσκος (Κτηνιατρική Σχολή ΑΠΘ) για την ενότητα που αφορά τα παραγωγικά ζώα, και ο καθηγητής Σ. Ραμαντάνης (τμ. Τεχνολογίας Τροφίμων ΤΕΙ Αθήνας) για την ενότητα που αφορά την υγιεινή – ασφάλεια τροφίμων ζωικής προέλευσης.

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια του Συνεδρίου θα λειτουργεί εκτεταμένη επιστημονική και εμπορική έκθεση, που θα αφορά όλες τις δραστηριότητες της κτηνιατρικής παραγωγικών ζώων και της βιομηχανίας τροφίμων ζωικής προέλευσης.

You might also like