Κλείνει μεγάλη χοιροτροφική μονάδα στην Ιρλανδία

Ένα από τα μεγαλύτερα χοιροτροφεία της Ιρλανδίας ανέστειλε τις δραστηριότητές του, όπως ανακοίνωσε ο ιδιοκτήτης του. Πρόκειται για μία από τις πέντε μεγαλύτερες εκμεταλλεύεις στη χώρα και όπως ανακοινώθηκε, οι 2.300 χοιρομητέρες του πωλούνται σε άλλη φάρμα. "Οι πιο δραστήριοι εκτροφείς χοίρων στη χώρα έχουν κόστος παραγωγής 165-170 λεπτά/κιλό, αλλά πληρώνονται μόνο 135-136 λεπτά/κιλό. Δεν μπορείς να αντέξεις τέτοια επίπεδα απωλειών. Βλέποντας αυτή την κατάσταση, αποφάσισα ότι δεν υπήρχε νόημα να συνεχίσω", δήλωσε ο ιδιοκτήτης, Ρόρι Ο’Μπράιαν.

Όπως διαβάζουμε στο pigprogress.com, ο κ. O’Μπράιαν σημειώνει πως υπάρχουν χοιροτρόφοι που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με το κόστος διατροφής των ζώων τους.

Το κλείσιμο της χοιροτροφικής μονάδας έρχεται σε μια στιγμή όπου η αύξηση του κόστους των ζωοτροφών και η μείωση των τιμών χοιρινού κρέατος είναι έντονες. Ο ιδιοκτήτης της προσθέτει μάλιστα ότι οι μεταποιητές και το λιανεμπόριο, κι όχι μόνο το κόστος των ζωοτροφών, έχουν τροφοδοτήσει επίσης τη σημερινή κρίση στη χοιροτροφία: "Τα εργοστάσια, οι δευτερογενείς μεταποιητές και το λιανεμπόριο δεν έχουν κανένα σεβασμό για τους Ιρλανδούς αγρότες. Το μερίδιο του παραγωγού είναι κάτω από 17% της τελικής τιμής. Κάτι έχει πάει στραβά".

You might also like