Νέοι κανόνες στη βιομηχανία ζωοτροφών

Μια αναδιοργάνωση των κανόνων που ισχύουν για τη βιομηχανία ζωοτροφών, ενδεχομένως να είναι απαραίτητη, δήλωσε η Κομισιόν. Η δήλωση αυτή ήρθε αμέσως μετά την υπόθεση των διοξινών που έφερε στο κέντρο του ενδιαφέροντος τη Γερμανία, δημιούργησε πρωτοσέλιδα στα μέσα ενημέρωσης τις προηγούμενες μέρες, και οδήγησε χώρες όπως η Νότια Κορέα και η Κίνα να περιορίσουν την εισαγωγή προϊόντων χοιρινού κρέατος και πουλερικών προερχόμενων από τη Γερμανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει το pigprogress.net, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης “απογοητεύθηκαν” από συνάντηση που είχαν με εκπροσώπους του κλάδου, καθώς "δεν υποβλήθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις” για την πρόληψη της μόλυνσης ζωοτροφών στο μέλλον.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι επιζητεί ένα σύστημα το οποίο διαχωρίζει αυστηρά τα λίπη για βιομηχανική χρήση από εκείνα που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή τροφίμων.

Όπως δήλωσε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, “ο τρόμος από τις διοξίνες κάνει εξαιρετικά επείγουσα την ανάγκη για αποτελεσματικά συστήματα επισήμανσης και ιχνηλασιμότητας”.

Την ίδια στιγμή, οι Γερμανοί καταναλωτές επιλέγουν να αγοράζουν βιολογικά τρόφιμα. Έρευνα της γερμανικής εφημερίδας Bild έδειξε ότι το 48% των ερωτηθέντων προτιμούν τα πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα – αν και μόνο το 43% δηλώνουν ότι προτίθενται να πληρώσουν περισσότερο για προϊόντα απαλλαγμένα από φυτοφάρμακα και χημικές ουσίες.

You might also like