Νο 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2011

  • Τι επιφυλλάσσει το 2011 για την αγορά κρέατος. Εννιά φορείς του κρέατος εκθέτουν την εκτίμησή τους για όσα φέρνει μαζί του το νέο έτος.
  • "Το κρέας θα εξελιχθεί στον πιο υγιή κλάδο της οικονομίας". Ο Δημήτρης Μίχας, της εταιρείας Χαρ. Μίχας ΑΕΒΕΚ μιλά στο Meat Place.
  • Νωπό, κατεψυγμένο και παρασκευάσματα. Διάλογος από τις σελίδες του Meat Place με αφορμή την τροποποίηση του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών στα θέματα που αφορούν το κρέας και τα προϊόντα του.
  • Αυτόν τον ΦΠΑ ποιος θα τον πληρώσει; Σε μια ήδη χειμαζόμενη αγορά, η αύξηση στο 13% δημιουργεί περιπλοκές. Άλλες χώρες έχουν μηδενικό συντελεστή στα τρόφιμα, σε μια Ευρώπη που μελετά συνολική αλλαγή του συστήματος.
  • Σε θέσεις μάχης για τη σήμανση χώρας προέλευσης. Οι προτάσεις της ευρωβουλής, η συμφωνία στο Συμβούλιο υπουργών, ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής και η ιταλική υπόθεση με τα εισαγόμενα πουλερικά.
  • Τι επηρεάζει τη γεύση του κρέατος. Το κρέας δεσπόζει στο τραπέζι της ελληνικής διατροφής και έχει μεγάλη σημασία για τη σωστή θρέψη και ανάπτυξη του ανθρώπου. Κάθε είδος κρέατος όμως έχει τη δική του γεύση, που επηρεάζεται από αρκετούς παράγοντες.
You might also like