Οι ελληνικές φυλές αγροτικών ζώων στη Zootechnia 2011

Ποιοτικά αναβαθμισμένη και με παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πραγματοποιείται από τις 3-6 Φεβρουαρίου 2011 στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, η 7η Διεθνής Έκθεση για την Κτηνοτροφία & Πτηνοτροφία ZOOTECHNIA.

Τα εγκαίνια της ZOOTECHNIA, την οποία διοργανώνει η HELEXPO, θα πραγματοποιήσει στις 3 Φεβρουαρίου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος την επόμενη ημέρα θα παραθέσει και συνέντευξη Τύπου.

Η 7η Διεθνής Έκθεση για την Κτηνοτροφία & Πτηνοτροφία ZOOTECHNIA ενσωματώνει νέα χαρακτηριστικά, τα οποία τη διαφοροποιούν, σε σχέση με προηγούμενες αντίστοιχες διοργανώσεις. Ενδεικτικά αναφέρεται πως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικών Ερευνών και ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος σε συνεργασία με τις Οργανώσεις των Κτηνοτρόφων διοργανώνουν, στο πλαίσιο της ZOOTECHNIA 2011, το «1ο Πανόραμα των Ελληνικών Φυλών Αγροτικών Ζώων».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στο Περίπτερο 17 και κατά τη διάρκεια της, θα παρουσιαστούν ζωντανά οι αυτόχθονες φυλές αγροτικών ζώων, που εκτρέφονται στη χώρα μας, ανάμεσα στις οποίες και όσες βρίσκονται σε πρόγραμμα διατήρησης γιατί κινδυνεύουν να εξαφανισθούν. Για τις φυλές θα υπάρχει επίσης ενημέρωση σχετικά με τα μορφολογικά και τα παραγωγικά τους χαρακτηριστικά και για το ρόλο τους στη ζωική παραγωγή της χώρας.

Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα είναι δυνατή η επίσκεψη των ζώων της επίδειξης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα Περίπτερα 1 και 3, όπου θα υπάρχει και σχετικό ενημερωτικό υλικό.

Οι ξένες συμμετοχές στην 7η ZOOTECHNIA προέρχονται από 24 χώρες. Τα εκθέματα είναι μηχανήματα και εξοπλισμός για την κτηνοτροφία – πτηνοτροφία, ζωοτροφές, κτηνιατρικά φάρμακα, αξεσουάρ και εφόδια, ζώντα ζώα παραγωγής, υπηρεσίες, οργανισμοί και ειδικός τύπος.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης περιλαμβάνεται επίσης η Ημερίδα με θέμα «H Κοινή Γεωργική Πολιτική», που συνδιοργανώνεται από την HELEXPO, την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών και την Ένωση Νέων Αγροτών Θεσσαλονίκης.

You might also like