Πρώτη συνάντηση για Διεπαγγελματική Οργάνωση στο Κρέας

Στην αναγκαιότητα να προχωρήσει άμεσα η σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης στο κρέας συμφώνησαν όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων του κλάδου που παρευρέθηκαν στη συνάντηση που διοργάνωσε το περιοδικό Meat Place χθες (26/1).

Με μεγάλη συμμετοχή φορέων και πλούσιο προβληματισμό για όλα τα νομικά και τεχνικά θέματα μιας τέτοιας οργάνωσης η συνάντηση αυτή, που ήταν η πρώτη με τέτοια πληρότητα εκπροσώπησης όλων των τομέων δραστηριότητας, μπορεί να θεωρηθεί μια καλή αρχή.

Στη συνάντηση εκπροσωπήθηκαν: η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος, η Ένωση Εμπόρων Κρέατος Μακεδονίας – Θράκης – Θεσσαλίας, η Ένωση Εμπόρων Κρέατος Αθήνας, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιομηχανικών Σφαγείων, ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας, η Ομοσπονδία Χοιροτρόφων Ελλάδος, η Πτηνοτροφική, ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπτυξη του Κρέατος Βορείου Ελλάδος, η Ένωση Εμπορικών Αντιπροσώπων Κρέατος. Επίσης παρευρέθηκαν ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Χοιροτρόφων, ο Σύλλογος Χοιροτρόφων Αιτωλοακαρνανίας, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, η Ένωση Κρεοπωλών Αθήνας.

Τη συνάντηση παρακολούθησαν ακόμη ο κ. Αργύρης Παπαγεωργίου από το γραφείο της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιλένας Αποστολάκη και ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Ζωικής Παραγωγής του υπουργείου Γιώργος Ζαχαρόπουλος. Άλλωστε το ΥΠΑΑ&Τ είχε προσφέρει την Αιγίδα του στη συνάντηση.

Το νομικό μέρος της συγκρότησης των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων, αλλά και την εμπειρία από αδυναμίες, δυσκολίες, ελλείψεις τέτοιων οργανώσεων που ήδη λειτουργούν στη χώρα μας εισηγήθηκε η κυρία Άννα Μητροπούλου, νομική σύμβουλος της ΠΑΣΕΓΕΣ, εξηγώντας πολλά σημεία της νομοθεσίας, αλλά λύνοντας και αρκετές απορίες του ακροατηρίου. Η ίδια «χρεώθηκε» από τη συνάντηση να ασχοληθεί και με την προετοιμασία της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης του Κρέατος, αφού στο τέλος όλοι συμφώνησαν για τα επόμενα βήματα.

Στη συνάντηση παρέστη και ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος και Κρέατος Ανδρέας Γεωργούδης, ο οποίος προσφέρθηκε να βοηθήσει προσωπικά, αλλά και με την τεχνογνωσία του οργανισμού στα επόμενα βήματα της Διεπαγγελματικής. Με την ολοκλήρωση της συζήτησης επιλέχθηκε μια προσωρινή επιτροπή από τους παριστάμενους, η οποία και θα προετοιμάσει την επόμενη συνάντηση.

Η συνάντηση που έγινε με τη χορηγία του ΕΛΟΓΑΚ, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Βιοτεχνικού Επιμελητήριου Αθήνας.

You might also like