Διεθνές Συμπόσιο για το γάλα

Η Εθνική Επιτροπή Γάλακτος Ελλάδας – Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γάλακτος (IDF) διοργανώνει από 16 έως 18 Μαΐου 2011, στην Αθήνα, Διεθνές Συμπόσιο για το πρόβειο, το γίδινο και άλλα είδη γάλακτος, εκτός του αγελαδινού.

Σκοπός του Συμποσίου είναι η ενημέρωση των επιστημόνων, των τυροκόμων, των κτηνοτρόφων, των εμπόρων και άλλων επαγγελματιών του τομέα, για τις εξελίξεις στην παραγωγή, εμπορία, επεξεργασία, χημεία, μικροβιολογία, καθώς και τη συμβολή στην ανθρώπινη διατροφή του πρόβειου, του γίδινου και των άλλων ειδών γάλακτος, εκτός του αγελαδινού, και των προϊόντων τους.

Το πρόγραμμα του Συμποσίου περιλαμβάνει τέσσερεις Συνεδρίες με διαφορετικές θεματικές ενότητες και προσφέρει την ευκαιρία σε επιστήμονες που υπηρετούν τη γαλακτοκομία, σε παγκόσμιο επίπεδο, να παρουσιάσουν, προφορικά ή υπό τη μορφή poster, τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα της έρευνάς τους.

Πέραν των ερευνητικών εργασιών σε κάθε Συνεδρία, διεθνώς καταξιωμένοι, ειδικοί επιστήμονες έχουν προσκληθεί να παρουσιάσουν την εισήγησή τους πάνω σε σημαντικά θέματα της αντίστοιχης θεματικής ενότητας.

Τέλος, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και τυροκομεία.

Η επίσημη γλώσσα του Συμποσίου θα είναι η αγγλική.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συμποσίου.

You might also like