Πώς λειτουργεί η εφοδιαστική αλυσίδα του κρέατος

Η λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας στην αγορά του κρέατος είναι το αντικείμενο ειδικής ημερίδας που θα διοργανωθεί στις 26 Φεβρουαρίου, από το περιοδικό Meat Place. Η εκδήλωση, που γίνεται στο πλαίσιο σειράς συνεδριακών εκδηλώσεων –στα LOGIC 2011- που αφορούν πλευρές της λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας, αποτελεί μια προσπάθεια προσέγγισης των σύγχρονων αναγκών της αγοράς κρέατος.

Φιλοδοξία του Meat Place είναι να αναπτυχθούν τα θέματα που συνδέονται με τις ειδικές συνθήκες μεταφοράς και αποθήκευσης αυτού του τόσο ευαίσθητου προϊόντος, αλλά και με τις αυξανόμενες λύσεις συνεργειών που μπορούν να αναπτυχθούν.

Ερωτήματα όπως:

• Πόσο… γνωρίζονται οι δυο αγορές;

• Τι ρόλο διαδραματίζουν (ή θα μπορούσαν να διαδραματίσουν) τα logistics στη διακίνηση του νωπού και κατεψυγμένου κρέατος;

• Πόσο γνωρίζουν οι logisticians τις ιδιομορφίες αυτής της αγοράς;

• Παρουσιάζει ενδιαφέρον για τους εισαγωγείς, εμπόρους, παραγωγούς ο κλάδος των ειδικών της εφοδιαστικής αλυσίδας;

… και άλλα παρόμοια, τίθενται στην πράξη, δημιουργώντας πολλές φορές και αμηχανία στους εμπλεκόμενους, από δυο αγορές που κινούνται παράλληλα και συχνά τέμνονται.

Η ημερίδα αυτή αποτελεί ένα τμήμα από τα πολύπλευρα συνεδριακά γεγονότα που διοργανώνονται στη διάρκεια των LOGIC 2011 και αφορούν το νέο τοπίο των Οδικών Μεταφορών, τη διαχείριση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, προτάσεις για outsourcing διαδικασιών, την «Πράσινη Ανάπτυξη», την Υγιεινή και Ασφάλεια στη μεταφορά και την αποθήκευση, τα αποτελέσματα ειδικής έρευνας για το «πρόσωπο» του Έλληνα Logistician το 2011, τις Συνδυασμένες Μεταφορές στην πράξη, το Επαγγελματικό Αυτοκίνητο. Και φυσικά οι πολυ-ημερίδες θα λειτουργήσουν στο πλαίσιο μιας ειδικής έκθεσης που έχει καθιερωθεί ως η σημαντικότερη εκδήλωση της συγκεκριμένης αγοράς και είναι η 3η Διεθνής Έκθεση «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics», που διοργανώνεται από τις 25 έως τις 28 Φεβρουαρίου (Δυτικός Αερολιμένας – Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας) από την o.mind Creatives.

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου

Β’ Αίθουσα

Forum Διαλόγου «Πώς λειτουργεί η εφοδιαστική αλυσίδα του κρέατος»

17.00 – 17.10 Προσέλευση

17.10 – 17.20 Χαιρετισμός Διοργανωτών – Μeat Place

17.20 – 17.50 «Παρουσίαση της λειτουργίας της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης: πώς λειτουργεί ένα από τα μεγαλύτερα logistics center του κρέατος»
Παναγιώτης Κακαφίκας, Γεωπόνος- Τεχνολόγος Τροφίμων, Διευθύνων Σύμβουλος ΚΑΘ

17.50 – 18.10 «Τροφοδοσία κρέατος σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ μέσω των logistics: Η περίπτωση του Carrefour»
Θεοδόσιος Σταϊκόπουλος, Supply Chain Director Carrefour &
Γιώργος Κατσέλης, Warehouse Manager Carrefour

18.10 – 18.40 «Εφοδιαστική αλυσίδα και υγιεινή κρέατος. Νομοθετική υποχρέωση ή ουσιαστική αναγκαιότητα;»
Θεόδωρος Χατσιόπουλος, Κτηνίατρος MSc Food Policy, AlphaPlan Consultants

18.40 – 19.00 Τοποθετήσεις κοινού – ερωτήσεις

* Το περιοδικό Meat Place θα βρίσκεται με δικό του περίπτερο στην έκθεση Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics, 25-28 Φεβρουαρίου, (Δυτικός Αερολιμένας – Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας).

You might also like