Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων για το δημοτικό σφαγείο Χανίων

Σε αποκλεισμό του δημαρχείου Χανίων πρόκειται να προχωρήσουν την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου οι κτηνοτρόφοι του νομού, διαμαρτυρόμενοι για την αδράνεια της δημοτικής αρχής σχετικά με την επαναλειτουργία του Δημοτικού Σφαγείου, το οποίο έκλεισε με απόφαση της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από την αρχή του χρόνου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Νομού Χανίων Γιώργο Βενετάκη «πριν από λίγες ημέρες είχαμε κάνει γενική συνέλευση για το θέμα του σφαγείου και αποφασίστηκε ομόφωνα να δώσουμε μία παράταση δέκα ημερών στον Δήμο Χανίων για να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα του σφαγείου και να δώσει κι ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα είναι έτοιμο. Δυστυχώς, δεν έγινε τίποτε από όλα αυτά. Ο εμπαιγμός συνεχίζεται».

Ο κ. Βενετάκης υπογράμμισε ακόμη ότι σε πρόσφατη γενική συνέλευση «ανακοινώσαμε στους κτηνοτρόφους ότι βλέποντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από τη μείωση στις τιμές των προϊόντων που παράγουμε, αλλά και από την αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών, πήραμε απόφαση να προχωρήσουμε στη δημιουργία Συνεταιρισμού. Δυστυχώς, όμως, το κλείσιμο του σφαγείου μάς δένει τα χέρια. Στην εμπορία του κρέατος, που είναι ο αρχικός μας στόχος το βασικότερο εργαλείο για εμάς είναι το σφαγείο Χανίων. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν πολύ καλά οι κτηνοτρόφοι και να συμμετέχουν στον αποκλεισμό του δημαρχείου που θα γίνει την Παρασκευή».

Υπενθυμίζουμε ότι το Δημοτικό Σφαγείο Χανίων έκλεισε με απόφαση του ΥΠΑΑ&Τ μαζί με μερικά ακόμα σφαγεία λόγω σημαντικών ελλείψεων.

 

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

You might also like